19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

ALANLI : “MAKAM ARAÇLARI YERİNE AMBULANS ALINACAK”

Alanlı : “makam araçları yerine ambulans alınacak”

03 Haziran 2014 Salı 16:50

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) İskele Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Hüseyin Avkıran Alanlı, projelerini açıklamaya başladı. Bölgede en büyük eksikliklerden birinin de yaşlılara ve engellilere hizmet verecek yeterli aracın olmadığı ve bu yönde çalışmalar yapacağını işaret eden Alanlı, mevcut makam araçlarının gereksiz oluşuna dikkatleri çekti. Alanlı şunları söyledi:

‘Belediye başkanı iki tane makam aracı kullanıyor. Kendisine ait bir özel aracı olmadığı için belediyeye ait bu araçları özel işleri için de kullanmaktadır. Yani halkın ödediği vergilerle, gece gündüz bu araçları kullanmakta ve her yere gitmektedir. Ben Belediye Başkanlığını kazandığım zaman ilk icraatlarımdan biri de bu iki makam aracını satarak yerine bölgemizin en büyük eksikliği olan Ambulans’ın alımı için gerekli girişimleri başlatacağım.

Araştırdık, 70 bin Euro’ya bu iki aracı satıp yerine Ambulans alabiliriz. Böylelikle hem yaşlılarımız hem de engelli vatandaşlarımızın ayağına kadar hizmet verebileceğiz.

Halil Orun’un özel aracı olmadığı için Belediye’ye ait makam araçlarını kullanmaktadır. Bu doğru bir davranış değildir. Benim kendime ait özel aracım var ve belediye başkanı olduğum zaman kendime ait özel aracımı makam aracı olarak kullanacağım. Orun, oy toplamak uğruna gün 24 saat belediyenin makam aracı ile halkın ödediği yakıt parasıyla oy toplamaktadır. Biz buna karşıyız. Çok yakında bu sistem değişecek ve belediye yeni yüzüne kavuşacaktır.’

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA