26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

ALAN DA SATAN DA MAHKÛM

Alan da satan da mahkûm

30 Mayıs 2014 Cuma 15:00

  • Mağusa’da 300 gram uyuşturucu alan Öner Denizsev ve ondan uyuşturucunun 7.5 gramını alan Recep Kaptan’ın davaları sonuçlandı

Gamze BAYKUR

Mağusa’da bir Rum’dan 300 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak tasarrufunda bulunduran Öner Denizsev ile ondan uyuşturucunun 7 gr 42 mg’ını alan Recep Kaptan dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” davalarından yargılanan sanık Denizsev 30 ay, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Kaptan ise 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.

300 gr aldı, 7 gr verdi…

Öner Denizsev, 13 şubat 2014 tarihinde Akyar Sınır Kapısı yakınlarında bulunan tır parkında Kıbrıslı bir Rum ile buluşarak 300 gr uyuşturucu almış, evinin çeşitli yerlerine saklamış ve 20 Şubat 2014 tarihinde evine misafirliğe gelen sanık Recep Kaptan’a 7 gr 42 mg ağırlığında uyuşturucu madde vermişti. 20 Şubat 2014 tarihinde Denizsev’in evinde uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Denizsev’in evine gitmiş ve evde Denizsev ile sanık Kaptan’ı tespit etmişti. Kaptan’ın üzerinde yaptıkları aramada 7 gr 42 mg uyuşturucu madde bulan polis ekipleri Denizsev’in evinde yaptıkları aramada ise Denizsev’in sakladığı uyuşturucu maddeleri bulmuştu.

Denizsev, şartlı tahliyeden yararlanmıştı

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan 1988 yılında 15 ay ve 2007 yılında 9 ay hapis cezasına mahkum edilen Öner Denizsev’in uyuşturucuyla ilgili 4 sabıkası bulunuyor. Denizsev, yine 2007 yılında “Kanunsuz Hintkeneviri bitkisi yetiştirme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan 3 yıl, 2012 yılında ise “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” suçlarından 2 yıl hapis cezasına mahkûm edilmişti. Son olarak 2012 yılında 2 yıl hapis cezasına mahkum edilen Denizsev, 30 Temmuz 2013 tarihinde şartlı tahliye kapsamında tahliye edilmişti.

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin, Öner Denizsev ile Recep Kaptan’ı aleyhlerine getirilen davalardan oybirliği ile suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirten Ulutekin, yasa koyucunun bu suçlar için 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü anımsattı. Sanıklara ceza takdir ederken sanıklar arasında ayrım yapılması gerektiğini belirten Ulutekin, Denizsev’in benzeri suçlardan dolayı sabıkası olduğunu ve Temmuz 2013’te şartlı tahliyeden yararlanarak cezaevinden çıktığını ancak ıslah olmayarak yine benzeri bir suç işlediğini söyledi. Ulutekin, benzeri suçlardan dolayı sabıkası olan Öner Denizsev’i 30 ay, sabıkasız olan Recep Kaptan’ı ise 7 ay hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA