19 Mart 2024
  • Lefkoşa11°C
  • Mağusa10°C
  • Girne14°C
  • Güzelyurt10°C
  • İskele10°C
  • İstanbul8°C
  • Ankara2°C

“AL AHRAM” GAZETESİNE GÖRE KIBRIS’TAN MISIR’A DOĞAL GAZ BORU HATTININ MALİYETİ 800 MİLYON DOLAR OLACAK

Büyük tirajlı Mısır gazetesi Al Ahram’ın internet sayfasında yayınladığı habere göre , “Mısır ve Kıbrıs çarşamba günü, Kıbrıs'ın "Afrodit" parselinden, Mısır'a doğal gaz taşıma amacıyla doğrudan bir deniz boru hattı inşası konusunda anlaşma imzaladılar.

“Al Ahram” gazetesine göre Kıbrıs’tan Mısır’a doğal gaz boru hattının maliyeti 800 milyon dolar olacak

20 Eylül 2018 Perşembe 09:27

Büyük tirajlı Mısır gazetesi Al Ahram’ın internet sayfasında yayınladığı habere göre , “Mısır ve Kıbrıs çarşamba günü, Kıbrıs'ın "Afrodit" parselinden, Mısır'a doğal gaz taşıma amacıyla doğrudan bir deniz boru hattı inşası konusunda anlaşma imzaladılar. Mısır Petrol Bakanı bu doğal gazın daha sonra çeşitli pazarlara gönderileceğini söyledi.
 
Gazete “Mayıs ayında El Molla’nın Kıbrıs’ın Afrodit parselinden Mısır’a taşınacak doğal gaz için programlanan gerekli deniz altı boru hattının maliyetinin yaklaşık 800 milyon dolar olacağı” değerlendirmesinde bulunduğunu hatırlattı.
 
Röportajda Mısırlı Bakanın “bu anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri desteklemek için ana temel oluşturduğunu, Kıbrıs doğal gazından elde edilecek yararların artırılması yönünde önemli bir adım oluşturduğunu” açıkladığına yer verilmektedir. Ayrıca, “yeni anlaşmanın bölgedeki sondaj çalışmalarını teşvik edeceğini, doğal gaz ve petrol alanında iki ülke arasındaki ortak işbirliğini daha çok destekleyeceği  “belirtilmektedir.
 
Al Ahram’a göre, “Kıbrıslı Bakan Lakkotrypis Kıbrıs ile Mısır arasında imzalanan anlaşmanın AB’ye giden bir EastMed NatGas koridorunun oluşturulmasında ve bölgede enerji yatırımı ortamının güçlendirilmesinde önemli bir dönüm noktası oluşturuyor”.
 
Mısır Petrol Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre, "Mısır ile Kıbrıs arasındaki anlaşma sadece deniz altı bir taşıma borusunun oluşturulmasıyla ilgili olmayıp, aynı zamanda Avrupa Birliğinin doğal gaz takviyesini de garanti altına almaktadır. Nisan ayında Mısır ile AB arasında imzalanan İşbirliği Memorandumun Mısır’ın bu  alanda oynayabileceği rolün önünde büyük beklentiler yaratmaktadır”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA