“AKTİF SİYASETE YENİDEN DÖNMEM ASLA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”
Eroğlu: “Cumhurbaşkanı adayına, halkın beklentisine devletin ihtiyacına bakarak UBP Parti Meclisi karar verecek”

11 Mart 2019 Pazartesi 15:00
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Onursal Başkanı, 3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP’nin gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl ve kimle katılacağına, halkın beklentisine, parti tabanın nabzına, devletin ihtiyacına bakarak yetkili organ olarak Parti Meclisi’nin karar vereceğini belirtti.
Eroğlu, yazılı açıklamasında, seçime daha bir yıldan fazla bir zaman olduğunu belirterek, ülkede pek çok gelişme yaşanması mümkünken şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimini gündem yapmanın ne ülkeye ne de partiye yararı olacağına inandığını kaydetti.
2015 yılı itibarıyla aktif siyasetten ayrıldığını halkla paylaştığını hatırlatan Eroğlu, “Dolayısı ile yeninden dönmem asla söz konusu değildir” dedi.
Eroğlu, bir muhabirin soruları üzerine konuya kendisinin de değindiğini ancak bazı ifadelerinin yanlış anlaşılabilecek şekilde gazeteye yansıdığını gördüğünü ifade etti.
Derviş Eroğlu konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:
“2015 yılı itibarıyla aktif siyasetten ayrıldığımı halkımızla paylaşmış durumdayım. Dolayısı ile yeninden dönmem asla söz konusu değildir. Ancak, tabii ki yaptığım görevlerden dolayı taşıdığım toplumsal sorumluluklarımın bilinci içerisinde partimin ve ülkemin meselelerini yakından izlemeye çalışmaktayım.
Bu bağlamda bir muhabirin soruları üzerine gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve UBP’nin tutumu ile ilgili görüşlerimi dile getirdim.
Herhangi bir yanlış anlaşılmaya fırsat vermemek adına görüşlerimi bir kez de yazılı olarak halkımızla paylaşmak istiyorum.
Ben Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday değilim. Her hangi bir istek ya da telkinle aday olmam da söz konusu değildir.
Ulusal Birlik Partisi’nin gelecek yıl Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine nasıl ve kimle katılacağına, parti tabanın nabzına, halkın beklentisine, devletin ihtiyacına bakarak yetkili organ olarak Parti Meclisi karar verecektir.
Ulusal Birlik Partisi’nin gelenekleri, görenekleri, parti bünyesinde yıllar içinde oluşan teamüller de tabii ki bu belirleme sürecinde etkili olacaktır.
Ancak her şeyden önemlisi halkımız, Devletimiz için, üzerinde birleşilecek, seçimi kazanabilecek, o görevi yapabilecek donanımda bir adayın saptanabilmesi ve seçimin mutlaka kazanılmasıdır.
Seçime daha bir yıldan fazla bir zaman vardır. 6 ay içerisinde ülkede pek çok gelişme yaşanması mümkündür. Hal böyleyken şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimini gündem yapmanın ne ülkeye ne de partiye yararı olmayacağına inanıyorum.
Dolayısıyla, söz konusu gazeteciye konuşurken ‘ UBP adayını en az 6 ay sonra belirlemelidir’ dedim.
Benim her hangi bir kişinden yana tavır koymam, veya her hangi bir arkadaşımıza karşı tavır almam da söz konusu değildir. Ancak Genel Başkan’ın bu konuda öncelikli sorumlulukları olduğu ve görevin ona düşmesi halinde bundan kaçamayacağı da bir gerçektir. Ben olması gerekeni, yapılması gerekeni, hangi niteliklere sahip bir aday gösterilmesinin iyi olacağını sohbetlerimde ifade ederim ama onun ötesine geçmem, geçmeyeceğim.
Gazeteciyle yaptığım konuşma bu doğrultuda idi. Takdir Ulusal Birlik Partisi’nin yetkili organlarının ve kıymetli halkımızındır”.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.