AKTER: “BRT HER KESİMİN SESİNE EDİTORYAL BAĞIMSIZLIKLA OBJEKTİF TEMELLERDE YER VERİYOR”
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter, BRTK’nın 55 yılı geride bırakırken bugün 2 televizyon , 6 radyo kanalı, internet portal ve sosyal medya yayınlarıyla geleceğe yürüdüğünü kaydetti.

25 Aralık 2018 Salı 14:05
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Aysu Basri Akter, BRTK’nın 55 yılı geride bırakırken bugün 2 televizyon , 6 radyo kanalı, internet portal ve sosyal medya yayınlarıyla geleceğe yürüdüğünü kaydetti.
Akter, bu süreç içerisinde büyük özveriyle bu sese nefes verenlerden aldıkları ilhamla her geçen gün daha iyisini yapmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, bunu yaparken her kesimin sesine kulak vermenin, bir devlet televizyonu ve kamu yayıncılığı misyonu sorumluluğu altında bunu yapmanın önemli olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.
Akter, “bugün BRT her kesimin sesine editoryal bağımsızlıkla objektif temellerde yer veriyor” dedi.
Akter BTRK’nın 55. Kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun çeşitli dönemlerde zaman zaman farklı kesimlere yönelik sansür uyguladığı, ya da sesini kıstığı yönünde birçok eleştiriyle karşı karşıya kaldığını belirtti.
“KURUM BİR HÜKÜMET TELEVİZYONU DEĞİL, DEVLET TELEVİZYONU…”
Akter şöyle devam etti:
“Kurumun bir hükümet televizyonu değil bir devlet televizyonu olduğunu ve bunun önemini içselleştirmiş bir hükümetle çalışmanın, editoryal anlamda aynı hassasiyetleri paylaşıyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.
BRT2 için hazırlanan HD yayın projesi tamamlanma aşamasına geldi. Şubat ayında kanalın BRT Spor olarak yayına geçmesiyle ilgili çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.
BRT Spor, birçok spor dalında yapılan karşılaşmaların canlı yayınları yanında bu alanlarda emek veren gençlerin de motivasyonunu sağlamayı, onlara daha fazla cesaret vermeyi hedefliyor.
Bunun yanında kısa süre önce testleri tamamlanarak faaliyete geçen yenilenebilir enerji sistemimizin ikinci etap projesi için de Ocak ayında yeni ihale sürecini başlatmayı hedefliyoruz.
2020 yılında tamamlanacak 3. etapla birlikte Kurum’un toplam enerji ihtiyacının %65’ini karşılayacak olan sistem, şu anda kamuda bir örnek niteliği taşıyan en büyük güneş enerjisi sistemi.”
527 ÇALIŞANDAN SADECE 118’İ KADROLU…
BRT çalışanlarının yıllardır büyük bir özveriyle çalışırken birçok zorlukla da mücadele etmek zorunda kaldığına işaret eden Akter, “Kurum’un 527 çalışanından sadece 118’i kadrolu ve kurumsal yapı şemasında da ciddi eksiklikler var. Bu dönemde Sayın Başbakan’ın da açıkladığı gibi 20 yıldır beklenen BRT Yasası’nın da 2019’un başında Bakanlar Kurulu tarafından Meclis’e sunulma aşamasına gelmesi bekleniyor. Yeni yasayla Kurum’un hizmet şeması ve yapısal dönüşümü revize edilirken, gelecek için daha sağlam ve sürdürülebilir bir temel yaratılacak” dedi.
Akter, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’na bugüne kadar emek veren, kuruluşunda çaba harcayan yürekli insanların emeğini bir kez daha saygıyla selamladığını ifade ederek, daha güzel 55 yıllar diledi.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.