29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

'AKŞAM SOKAĞA ÇIKAN KIZ ÇOCUKLARINA DAYAK ATARIM' DİYEN MUHTARA BERAAT

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, sosyal medya hesabı üzerinden "Akşam ezanından sonra sokağa çıkan kız çocuklarını döverim" açıklamasını yapan Arapçeşme Mahallesi Muhtarı Remzi Kandaz, kendisine açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti.

'Akşam sokağa çıkan kız çocuklarına dayak atarım' diyen muhtara beraat

22 Haziran 2016 Çarşamba 09:57

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Arapçeşme mahallesinde muhtarlık yapan Remzi Kandaz, geçtiğimiz yıl Kasım ayında sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Kız çocuklarının akşam ezanından sonra parklarda velisi olmaksızın dolaşmasını görmek istemiyorum. 18 yaş altı çocukların ağzında sigara görmek istemiyorum. Gençlerin bir arada toplanıp, ahaliyi rahatsız edebilecek, gürültü verici ve uygun olmayan argo kelimeler kullanarak ses kalabalığı yapmaları tarafımca uygun görülmemektedir. Bu saydıklarıma karşı aksi davrananları eşek sudan gelene kadar döverim, bilmiş olun. Beni bilirsiniz. Sevmesini de iyi bilirim, dövmesini de." demişti.

Remzi Kandaz, yapmış olduğu açıklamalar üzerine tepkiler almıştı. İstanbul Barosu'na üye avukat Esin Kılıç, Remzi Kandaz ile ilgili haberlerin ardından muhtar hakkında suç duyurusunda bulundu. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı ise Muhtar Remzi Kandaz hakkında ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının muhtar hakkında açmış olduğu davanın ilk duruşması bugün Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Gebze Adliyesinde görüşen duruşmada mahkeme tehdidin aleni olarak yapıldığına dair maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığına karar vererek muhtar Remzi Kandaz’ın beraatine karar verdi.

'GÖREV'İNE DEVAM EDECEK

Remzi Kandaz, beraat kararı sonrası yaptığı açıklamada “Bu bizim ilk mahkememizdi. Sosyal medya hesabımdan yaptığım bir paylaşımla ilgili mahkemeydi. Beni mahkemeye veren İstanbul’dan bir avukat hanım. Mahallemizde oturmuyor. Dava açmasına rağmen duruşmaya bile gelmedi. Hakim bey beni dinledi. Mahallede çocuklara olan çalışmalarımı dinledi. Paylaşımıma baktı ve her hangi bir suç kanısı olmadığına kanaat getirdi ve beraat kararı verdi” dedi. Görevinin başında olduğunu belirten muhtar, "Mahalleme en güzel şekilde hizmet etmeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA