29 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt17°C
  • İskele18°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

“AKSA KALECİK SANTRALİNİN DEVLETLEŞTİRİLMESİ “YASA ÖNERİSİ TASLAĞI SUNULDU

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Bağımsızlık Yolu heyetini kabul etti.

“AKSA Kalecik Santralinin Devletleştirilmesi “yasa önerisi taslağı sunuldu

24 Ağustos 2023 Perşembe 12:35

Kabulde, Bağımsızlık Yolu tarafından hazırlanan “AKSA Kalecik Santralinin Devletleştirilmesi “yasa önerisi taslağını Başkan Yardımcısı Özdenefe’ye takdim edildi.
Bağımsızlık Yolu Parti Meclisi Üyesi Umut Ersoy, parti olarak elektrik kesintileri ve vatandaşın ödediği yüksek rakamların ana nedeninin kamu-özel ortaklığı modeli olduğunu  ifade ederek, hazırladıkları öneri ile enerji arz güvenliğinin günümüz koşullara uygun sağlanabileceğini söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de konuşmasında yasa önerisini Milletvekillerinin bilgisine getireceğini ifade ederek, elektrik sorununun uzun bir süredir ülkenin gündeminde en önemli sıkıntı olarak durduğunu kaydetti. Özdenefe, Enerji politikası oluşturulmadan ve enerji stratejik eylem planı hazırlanmadan, bu alanda atılan adımların, yapılan sözleşmelerin toplumu ciddi zarara uğrattığını vurguladı. 
Özdenefe, Elektrik Kurumunun yatırım imkanının arttırılması başta olmak üzere yeşil enerjinin kullanımının çoğalması noktasında yapılacak bütün çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
Kabulde Bağımsızlık Yolu Üyesi Av. Cansu Nazlı da yer aldı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA