29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

"AKINCI'YI SELAMLIYORUZ, AYNİ DURUŞU ADALETİN TEMSİLCİLERİNDEN DE BEKLİYORUZ"

Toparlanıyoruz Hareketi "adaletin temsilcilerine" seslendi...

"Akıncı'yı selamlıyoruz, ayni duruşu adaletin temsilcilerinden de bekliyoruz"

20 Eylül 2016 Salı 14:15

Toparlanıyoruz Hareketi son günlerde ülke gündeminden düşmeyen "ihalesiz makam araçları" ile ilgili olarak Yüksek Mahkeme Başkanlığı, Başsavcılık, Yüksek Yönetim Denetçiliği ve Sayıştay Başkanlığı'na açık çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın makam aracını kabul etmemesi üzerine "duyarlı duruşunu selamlarız" diyen Toplarlanıyoruz temsilcileri, aynı duyarlılığı "adaletin temsilcilerinden" de beklediklerini belirtti.

İşte açıklamanın tam metni:

Toparlanıyoruz Hareketi olarak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın toplumun sağlık, eğitim, ulaşım gibi temel alanlarda sorunu varken kendisine yeni bir makam aracı talep etmeyerek gösterdiği duyarlı duruşu selamlarız.

Öte yandan, benzer bir duyarlı duruşun Yüksek Mahkeme Başkanlığı, Başsavcılık, Yüksek Yönetim Denetçiliği ve Sayıştay Başkanlığı tarafından da gösterilmesini talep ediyoruz. Çünkü 2 milyon Türk Lirası değerindeki bu makam araçlarının satın alımı, ortada herhangi bir ihale, bakanlar kurulu kararı ve sözleşme bulunmaması nedeniyle hukuken şaibelidir. Hukuken şaibeli görüntü veren bir işlem neticesinde satın alınan makam araçlarının hukuk ve adaletin baş temsilcileri tarafından kullanılmasının hukuk ve adalete inanç açısından rahatsız edici bir durum yaratacağını düşünüyoruz.

Bu nedenle dün yaptığımız çağrıyı tekrarlar ve Yüksek Mahkeme Başkanı’na, Başsavcı’ya, Sayıştay Başkanı’na ve Yüksek Yönetim Denetçisi’ne hükümetin ilgili tasarrufuna ilişkin şaibe ortadan kalkmadığı sürece söz konusu araçları kullanmama çağrısında bulunuruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA