AKINCI: “TATLISU FESTİVALDE İKİ TANE MARKA TAŞIYOR; OT KÜLTÜR VE HARNUP FESTİVALİ”
Tatlısu ot festivali yapıldı

03 Mart 2019 Pazar 14:55
Tatlısu Ot Kültür Festivalinin 4’üncüsü köy meydanında yapıldı.
Festival saygı duruşunun ardından İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılışa, Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bazı bakanlar ve askeri ve sivil diğer bazı yetkililer de katıldı.
Açılış töreni kukla ve illüzyon gösterileriyle devam etti.

ORÇAN: “KİMYASALLARLA BESLEMEK YERİNE DOĞANIN BAHŞETTİĞİ GÜZELLİKLERDEN YARARLANILMALI”
Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, doğal yaşamın önemine dikkati çekmek amacıyla böylesi bir festival düzenlediklerini kaydederek, sentetik ve kimyasal ürünler neticesinde kanser vakalarının arttığını belirtti.
Orçan, gelecek nesillerin kimyasallarla beslemek yerine doğanın bahşettiği güzelliklerden yararlanmasının önemine vurgu yaparak etkinliğin düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek konuşmasının ardından Orçan’a plaket takdim ederek, düzenlenen böylesi festivallerin KKTC’nin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

ERHÜRMAN: “ÜLKEDEKİ BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ VE GASTRONOMİSİ ADA’NIN KÜLTÜR ZENGİNLİĞİNİ GÖSTERİYOR”
Başbakan Tufan Erhürman da bu haftadan itibaren her hafta sonu benzer festivallerin düzenleneceğini kaydederek, Tatlısu Festivalinin herkes için özel bir anlamı bulunduğunu kaydetti.
“Bizim bu ülkede ot diye andığımız ama hepsi yıllardır bu ülkede çeşitli yemeklerde kullanılmış şu anda aslında Kıbrıs gastronomisinin bir parçası haline gelmiş doğadan toplanan ürünlerden bahsediyoruz” diyen Başbakan Erhürman, söz konusu ot ve bu otlardan yapılan yemeklerin de turizmde yer alması gerektiğini vurguladı.
Ülkede kaç çeşit yenilebilir bitki ve ot çeşidi olduğuyla ilgili ellerinde tam bir rakam olmadığını ve bunun araştırılması gerektiğini ifade eden Başbakan Erhürman, ülkedeki bitki çeşitliliğinin ve gastronomisinin Ada’nın kültür zenginliğini gösterdiğini belirtti.
Başbakan Erhürman, “Bu bize adamızın zenginliğini gösteriyor, bu, adamızın kültür tarih sanat ve gastronomisiyle dünyaya sunacak, anlatacak gösterecek çok şeyi olduğunu gösteriyor” diyerek, ülkedeki kültürel zenginliği görmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

AKINCI: “TATLISU FESTİVALDE İKİ TANE MARKA TAŞIYOR; OT KÜLTÜR VE HARNUP FESTİVALİ”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da ülkede en yağışlı yıllardan birini geçirdiklerini kaydederek, “bu yağmurlu havada festival olacak mı diye tereddüt ettim ama şu sonuca vardım yağmur berekettir bu bereketini istiyoruz mademki, e biraz sıkıntı da verirse sıkıntısına da katlanacağız” dedi.
Güneşli havalarda festivale katıldıkları gibi yağmurlu havalarda da katılacaklarını dile getiren Akıncı, Tatlısu’nun festivalde iki tane marka taşıdığını bunlardan birinin ot kültür, diğerinin ise harnup festivali olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindekiler festivali gezerek otlardan yapılan yemeklerin tadına baktılar.
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte katıldığı festivalde, Judo gösterisi için çalışma yapan öğrencileri de halı sahada ziyaret etti. Etkinliğe katılan yabancı öğrenciler, Cumhurbaşkanı Akıncı ile toplu fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, tüm öğrencilere başarılar diledi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, 3. Tatlısu Uluslararası Sanatçılar Buluşması kapsamında Türkiye, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, KKTC, Slovenya, Arnavutluk’tan sanatçıların Tatlısu’da yaptığı resimlerden oluşan resim sergisini de ziyaret etti.
Türkiye Milli Güvenlik Kurulu'ndan KKTC ve Doğu Akdeniz mesajıMilli Güvenlik Kurulu, Türkiye'nin garantör ülke olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliği ve haklarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayarak, KKTC'nin hak ve menfaatlerine zarar verecek hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:39TÜRKİYE
Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldıDeğirmenlik-Akıncılar Belediyesi’nin tüm birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:38KIBRIS
Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında 8 ismin testi pozitif çıktıÜnlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında örnekleri alınan şüphelilerden Ali Efe Bezci, Berdan Mardini, Enis Arıkan, Kenan Doğulu, Oğuzhan Beker, Ozan Doğulu, Tolga Çam ve Yaşar İpek’in test sonuçları pozitif çıktı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36TÜRKİYE
Son bir haftada 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandıÜlkede, geçen hafta 52 trafik kazası meydana geldi, 19 kişi yaralandı.18 Haziran 2026 Perşembe 22:36KIBRIS
Sağlık Bakanlığı’ndan sahte randevu sitesi uyarısıSağlık Bakanlığı, “kktcsaglikrandevu.com” sitesinin resmi randevu sistemiyle bağlantısı olmadığını belirterek vatandaşları bu platformu kullanmamaları konusunda uyardı. Bakanlık, konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:50KIBRIS
DAÜ, QS Dünya Üniversite Sıralaması'nda ülkede 1, dünyada 691'inciDoğu Akdeniz Üniversitesi, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 1.504 üniversite arasında 691’inci sıraya yerleşerek KKTC’nin en iyi üniversitesi oldu.18 Haziran 2026 Perşembe 16:48DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Merkezi Cezaevi yasa tasarısı oy birliğiyle Genel Kurul'a sevk edildiCumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul ederek Genel Kurul gündemine sevk etti.18 Haziran 2026 Perşembe 16:47KIBRIS
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nde Hizmet İçi Eğitimler Devam EdiyorÇatalköy-Esentepe Belediyesi, personelinin mesleki gelişimini desteklemek ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla hizmet içi eğitim programlarını sürdürüyor.18 Haziran 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
Powerbank çantasında patladı.Kazakistan'da bir spor salonunda, bir kadının çantasındaki powerbank aniden patlayarak alev aldı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda kadın yaralanırken, çalışanların hızlı müdahalesi sayesinde yangın büyümeden kontrol altına alındı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:42TEKNOLOJİ
Suudi Arabistan ve İran petrolü taşıyan tankerler Hürmüz Boğazı'ndan geçtiSuudi Arabistan'dan 2 milyon varil ham petrol ve İran'dan yaklaşık 27 bin 500 varil petrol ürünü yüklenen 2 tanker, bugün Hürmüz Boğazı'ndan geçiş yaptı.18 Haziran 2026 Perşembe 16:40ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.