AKINCI: SPORA,SANATA,KÜLTÜRE KATKIMIZ SÜRECEK
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Göçmenköy Spor Kulübünü ziyaret ederek kulüp başkanı, yöneticiler ve kulüp üyesi yurttaşlarla bir araya geldi.

01 Ekim 2020 Perşembe 14:46
“Seçimlerin ardından gayrı resmi toplantıyla birlikte başlayacak yeni süreçte, güven artırıcı önlemler kapsamında BM kayıtlarına geçen önerimiz olan spor komitesinin hayata geçmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü platformda spor yapmak gençlerimizin hakkıdır. Gençlerimiz tribünde değil, sahada olmalı, bunun için de başlattığımız her türlü uğraşı sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz”
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Göçmenköy Spor Kulübünü ziyaret ederek kulüp başkanı, yöneticiler ve kulüp üyesi yurttaşlarla bir araya geldi. Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Akıncı, görüş ve düşüncelerini aktardı, soruları cevapladı.
Pandemi sürecinin tüm alanları olduğu gibi sporu da olumsuz etkilediğini belirten Akıncı, sağlığın herşeyden önemli olduğunu ancak ekonomik çarkların döndürülmesine de dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, böylesi dönemlerde devletin yardım elinin yurttaşlarının, örgütlerinin, spor kulüplerinin yanında olmasınin öneminine vurgu yaptı. Akıncı, zor dönemin sıkıntılarını aşmanın yöntemlerinin elbirliği ile bulunması gerektiğini kaydetti.
“Seçim Günü Mutlaka Sandığa Gidelim”
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, hangi adayı desteklerse desteklesin yurttaşların sandığa giderek yurttaşlık görevini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.
Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı önlemler yanında seçim gününe yönelik de gerekli tedbirleri alarak sosyal mesafeye dikkat edileceğini, sürekli havalandırmanın olacağını, her yurttaşa ayrı ayrı tek kullanımlık eldiven verileceğini ve dezenfektan kullanılacağını anımsatan Akıncı, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı’nın ‘Sandığa gitmek, bakkala gitmekten daha az tehlikelidir’ sözlerine katıldığını ifade etti. Pandeminin yarattığı endişenin yanısıra seçmen kartlarının dağıtılmayacak olmasının da katılım açısından sıkıntı yaratabileceğini belirten Akıncı, bunu aşmanın yolunun bir şekilde bulunması gerektiğini ifade etti.
“Gençlerimizin Her Türlü Platformda Spor Yapması Haklarıdır”
İki toplumlu eğitim, kültür ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili 3 komitenin yanısıra, geçtiğimiz yıl Rum lider Anastasides’e iki toplumlu spor komitesi kurulması önerisinde bulunduğunu anımsatan Akıncı, “Seçimlerin ardından gayrı resmi toplantıyla birlikte başlayacak yeni süreçte, güven artırıcı önlemler kapsamıda BM kayıtlarına geçen önerimiz spor komitesinin hayata geçmesi için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Her türlü platformda spor yapmak gençlerimizin hakkıdı. Gençlerimiz tribünde değil, sahada olmalı, bunun için de başlattığımız her türlü uğraşı sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz” dedi.
“Spora, Kültüre, Sanata Katkılar Artarak Devam Edecek”
Bir soru üzerine spora, kültüre, sanata katkılarının artarak devam edeceğini söyleyen Akıncı, “Görev süremiz boyunca bu alanlara çok ciddi katklılar yaptık. Yeni döneme geçtiğimizde bu katkıları fazlasıyla yapmayı sürdüreceğiz” dedi.
“Çözümden Tüm Taraflar Kazançlı Çıkacak”
Bir başka soru üzerine Kıbrıs sorununun çözümünün yalnızca Kıbrıs için değil aynı zamanda Doğu Akdeniz’deki gerginliğin sona erdirilmesi ve TC-AB ilişkileri açısından da son derece yararlı olacağına vurgu yapan Akıncı, “Çözümden tüm taraflar kazançlı çıkacak” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Lapta'da ani ölüm...Lapta’da sakin Brian Coote aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.08 Temmuz 2025 Salı 11:58KIBRIS
Öztürkler: "KKTC Türk dünyasında hak ettiği görünürlüğe ulaşıyor"Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, “Sabah Postası” programında katıldığı canlı yayında Gökhan Altıner’e diplomatik temaslardan bölgesel gelişmelere kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundu.08 Temmuz 2025 Salı 11:57KIBRIS
Çatalköy-Değirmenlik dağ yolu için ortak çözüm arayışıÇatalköy-Esentepe Belediyesi, Çatalköy-Değirmenlik dağ yolunda yaşanan kazaların yarattığı tehdide dikkat çekmek ve kalıcı çözüm üretmek amacıyla “Dağ Yolu İnisiyatifi Toplantısı” düzenliyor.08 Temmuz 2025 Salı 11:47KIBRIS
KTEV burs başvuruları başladı....Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı (KTEV) burs başvuruları başladı.08 Temmuz 2025 Salı 11:34KIBRIS
Dövizin ateşi düşmüyorSterlin 54,65 Türk lirası, euro 47,10 Türk lirası, dolar 40,10 Türk lirasından işlem görüyor.08 Temmuz 2025 Salı 11:26PARA
Girne Belediyesi, Temmuz ayı deniz suyu analiz sonuçlarının 'mükemmel' olduğunu açıkladıGirne Belediyesi’nin Temmuz ayı deniz suyu analiz sonuçlarına göre, Kervansaray ve Karaoğlanoğlu Halk Plajı’ndan alınan örneklerde E.coli ve Enterokok değerleri sıfıra yakın çıktı.08 Temmuz 2025 Salı 11:11GİRNE
Sıcaklıklar 41 derece dolaylarında seyredecek!Meteoroloji Dairesi'nden verilen bilgiye göre, hava açık ve sıcak olacak. Öte yandan hava sıcaklığı, 41 dereceye kadar çıkabilir.08 Temmuz 2025 Salı 10:59HAVA DURUMU
Petrol fiyatları, Trump’ın yeni tarifeleri ve OPEC+ üretim artışı etkisiyle düştüPetrol fiyatları, OPEC+’ın üretim artışı ve Trump’ın 14 ülkeye yönelik tarife tehdidiyle Asya piyasalarında geriledi. Brent ve WTI %0,7 düşerken, piyasalarda arz fazlası ve küresel ticaret gerilimi endişesi öne çıktı.08 Temmuz 2025 Salı 10:52PARA
Kartalkaya yangını davası başladı: 78 can için hesap vakti!Bolu Kartalkaya'da yaşanan otel yangını faciasının üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. 78 kişinin hayatını kaybetmesinde, 133 kişinin yaralanmasından sorumlu 32 kişi ilk kez hakim karşısında.07 Temmuz 2025 Pazartesi 21:17TÜRKİYE
Gazimağusa esnafından DAÜ öğrenci ve mezunlarına indirimGazmağusa’da esnaf Doğu Akdeniz Üniversitesi mezun ve öğrencilerine 12 Temmuz’a kadar indirim sunacak.07 Temmuz 2025 Pazartesi 21:17DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs