AKINCI; "KIBRIS SORUNUNUN BU YIL ÇÖZÜLMESİ GEREK"
Limasol Bankası tarafından düzenlenen “Barışı Fotoğraflayalım” adlı fotoğraf yarışması ödül töreni ile fotoğraf sergi etkinliği dün akşam gerçekleştirildi...

10 Haziran 2016 Cuma 16:38
Yarışmada birincilik ödülü “İstemiyorum” isimli eseriyle Osman Arsal’a, ikincilik ödülü “Barışın Renkleri” isimli eseriyle Şükrü Tolgalı’ya ve üçüncülük ödülü “Peace of Art” isimli eseriyle Johan Duchateau’ya verildi.
En çok eseri sergilenen Başar Taşlı’ya plaket takdim edilirken, “Rum ve Türk Baflılar’ın 30 yıl Sonra Buluşması” isimli eseriyle Mert Özdağ ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Naci Talat Vakfı’nda yer alan ödül töreni ile sergi açılışı saat 19:30’da başladı. Ödül Töreni’nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Limasol Türk Kooperatif Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler birer konuşma yaptılar. Ardından ödül törenine geçildi ve serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi yarın akşama kadar gezilebilecek.
AKINCI “ sanatçılarımızdan ilgiyi alkışı esirgemeyelim”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasında Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sanata ve sanatçıya değer veren bir kuruluş olduğunu ve düzenlediği etkinliklerin güzel olduğunu kaydetti.
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın sanata olduğu kadar çevreye de önem veren bir kuruluş olduğunu belirten Akıncı, bu tür etkinliklerin artması dileğinde bulundu. Sanatçıları üretim için teşvik etmek gerektiğini kaydeden Akıncı, sanatçıların ilgi ve alkış beklediğini ve bunu her zaman hak ettiklerini dile getirdi.

KIBRIS SORUNU
Barış ile ilgili etkinliklerin ve bunun bir parçası olmanın güzel olduğunu vurgulayan Akıncı, adada barış için de var güçleriyle çalıştıklarını, müzakerelerin yoğunlaştırıldığını, Kıbrıs sorununun bu yıl çözülmesi gerektiğini kaydetti.
Güney’de gelecek yıl seçimler olacağını ve kampanya sürecine girilmeden Kıbrıs sorununun çözülmesinin önemli olduğunu dile getiren Akıncı, Kıbrıs sorununun zor bir konu olduğunu ancak her iki tarafın da haklarını gözetecek, iki tarafın da referandumda “evet” diyeceği bir anlaşma oluşturulması gerektiğini ifade etti.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Limasol Bankası’nın bu tür etkinlikleri her zaman yaptığını söyledi ve bankanın 77. kuruluş yıldönümünü kutladı. Banka’nın bu tip organizasyonlarla diğer banka ve sivil toplum örgütlerine örnek olmasını dileyen Ataoğlu, yarışmaya katılan sanatçıları da kutladı ve adada da barışı getirecek sonuçlar yaşanmasını temenni etti.
LTKB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler 77 yıldır ülke ekonomisine katkı için var güçleriyle çalıştıklarını kaydederek, 77. kuruluş yıllarında yarışma ve sergi düzenlemeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Yarışmaya çok güzel eserlerin katıldığını dile getiren Kemaler, yarışmayı düzenlerken sadece Kıbrıs’tan katılım beklediklerini ancak dünyanın bir çok yerinden katılanlar olduğunu belirtti. Kemaler, yarışmaya katılan eserler içerisinden sergilenmeye layık bulunanların seçildiğini de dile getirdi.
Barışı Fotoğraflayalım Sergisi 11 Haziran’a kadar açık kalacak.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.