19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

AKINCI, “HEPİMİZ DE FARKINDAYIZ Kİ DIŞA AÇILIMIN ESASI, ANCAK BİR ÇÖZÜMLE GELECEKTİR"

Sınırlı şartlarda ve bütün ambargolara rağmen KKTC milli takım ve sporcularının uluslarasası organizasyonlara katılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “yapılabilen bazı sınırlı temaslar da önemlidir fakat asıl olan, hak ettiğimiz yerde olabi

Akıncı, “Hepimiz de farkındayız ki dışa açılımın esası, ancak bir çözümle gelecektir"

16 Haziran 2016 Perşembe 20:33

Kıbrıslı Türk gençlerin spor hakları için bıkmadan usanmadan mücadele etmeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Hepimiz de farkındayız ki dışa açılımın esası, ancak bir çözümle gelecektir. Biz bunun farkındayız ama boş oturmak yok, durup beklemek yok. Her imkanı değerlendirmek ve uluslararası alanda yapabileceğimiz her türlü girişimi yapmak görevimizdir” dedi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 2015-2016 futbol sezonu başarı ödülleri gecesine katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk gençlerinin ve kulüplerinin kapanmışlıktan kurtulup daha ileriye, dünya gençleri gibi, Avrupa gençleri gibi, daha güzel günlere ulaşmak istediğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı gecede bir konuşma yaparak, ödül almaya hak kazanan gençleri ve tüm futbol camiasını başarılarından dolayı kutladı.  

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Emek, alın teri ödüllenmeyi hak ediyor. Bu önemli bir motivasyon kaynağı oluyor. Bu anlamda futbolumuzu besleyen, ona katkı sağlayanları kutlarım” dedi.

Sınırlı şartlarla, bütün ambargolara rağmen Abhazya’da düzenlenen Conifa 2016 Dünya Kupası turnuvasına KKTC milli takımının katılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “yapılabilen bazı sınırlı temaslar da önemlidir fakat asıl olan, hak ettiğimiz yerde olabilmemizdir” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun için bıkmadan usanmadan mücadele edeceğiz. Hepimiz de farkındayız ki dışa açılımın esası ancak bir çözümle gelecektir. Biz bunun farkındayız ama boş oturmak yok, durup beklemek yok. Her imkanı değerlendirmek ve uluslararası alanda yapabileceğimiz her türlü girişimi yapmak görevimizdir.”

2019 Avrupa Masterler Oyunları'nda Girne’nin ev sahibi olabilecek aday kentlerden biri olarak belirlendiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Kuzey Kıbrıs’ın aday ülkelerden biri yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Futbol maçlarına ilginin arttığını gözlemlediğini kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, yaklaşık 300 bin nüfuslu İzlanda’nın Avrupa Kupası Şampiyonası’nda, rakiplerini geride bırakarak doğrudan finale katılmaya hak kazandığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Benim gençlerim, esas işi balıkçılık olan İzlandalı gençlerin Avrupa’da finallerde top koşturduğunu gördüğünde elbette bir burukluk duyuyor. Çünkü bu Kıbrıs Türk gençliğinin de hakkıdır. Bu en insani bir haktır, genç olmaktan, insan olmaktan doğan temel bir haktır. Bu hakkın her halükarda kullanılması gerekir.  Sorumluluk üstlenen kişiler olarak bizim görevimiz Kıbrıs Türk gençliğinin gerek futbol alanında gerekse diğer spor alanlarında önlerini açmak için gereken ne varsa eksiksiz yapmaktır. Bıkmadan usanmadan bu konuda uğraş vermektir.”

Yeni sezonda herkese başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 2015-2016 futbol sezonunda başarılı olan futbolculara ödüllerini ve madalyalarını verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA