AKINCI, DENETİMLİ SERBESTLİK YASASINI MECLİSE GÖNDERDİ
Akıncı, Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunduğu “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nı, önemli ve gerekli gördüğünü vurgulayarak, “daha iyi bir hale getirilmesi” için yeniden görüşülmek üzere Meclise gönderd

04 Nisan 2016 Pazartesi 14:35
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Genel Kurulu’nun onayına sunduğu “Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nı, önemli ve gerekli gördüğünü vurgulayarak, “daha iyi bir hale getirilmesi” için yeniden görüşülmek üzere, 6 farklı örgüt, sendika ve siyasi partinin yazılı görüşleriyle birlikte, Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdi.
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, onayına sunulan yasa çalışmasının, toplumun beklediği olumlu sonuçları vermesi için “eksiksiz ve işlevsel” olmasının da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, yürürlükteki yasalarla yeni hazırlanan çalışmanın teknik ve terminolojik uyumsuzluğunun da altını çizerek, yasanın sağlıklı uygulanabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı, 6 değerlendirme raporuyla birlikte söz konusu yasa çalışmasının, daha iyi ve işlevsel olması amacıyla, Cumhurbaşkanlığı hukukçularının çalışmanın teknik ve hukuki yönlerine ilişkin 6 sayfalık ayrıntılı raporunu da Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdi.
“EN GEÇ 1 AY SÜRE”
Meclis’in, daha iyi hale getirilmek üzere gönderilen yasayı, en geç 1 ay içinde görüşmesi ve yeniden Cumhurbaşkanı’nın onayına sunması gerekiyor.
Meclis İç Tüzüğü’nün 91’inci maddesi uyarınca, Bakanlar Kurulu’nun herhangi bir nedenle çekilmesi halinde bile, yeni Bakanlar Kurulu güvenoyu alana kadar, Cumhurbaşkanı tarafından yeniden görüşülmek üzere iade edilen yasa çalışmalarının komite ve genel kurulda görüşülmesi ertelenemiyor.
“TOPLUMSAL YARAYA NEŞTER”
Cumhurbaşkanı, uyuşturucunun gittikçe ağırlaşan bir toplumsal sorun olduğunu ve bu kanayan yaraya neşter vurmak amacıyla hazırlanan yasa çalışmasının aciliyetine gösterdiği önemi de ifade etti.
İç Tüzük, yasanın iyileştirilmesi için Meclis’e en fazla 1 ay süre tanıyor.
Toplumu yakından ilgilendiren konularda, mümkün olan en geniş katılımın sağlanarak görüşlerinden yararlanılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Akıncı, “Söz konusu olan yasanın toptan reddi değil, daha iyi hale getirilmesidir” dedi.
“MECLİS ÇALIŞMALARINA KATKI”
Cumhurbaşkanı Akıncı “Önemli ve gerekli gördüğüm ‘Uyuşturucu Madde Bağımlıları ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası’nı, daha iyi bir hale getirilmesine katkı sağlamak amacıyla, yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade ettiğimi bildirir, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Cumhurbaşkanı, yasanın yeniden değerlendirilmesi aşamasında yararlanılması amacıyla Cumhurbaşkanlığına yazılı olarak ulaştırılan KKTC Hukuk Dairesi, Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ve Halkın Partisi’nin görüşlerini de Meclis’e gönderdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis’in onaylayıp yürürlüğe koyması için gönderdiği yeni yasa çalışması ile halen yürürlükte olan 4/1972 sayılı “Uyuşturucu Maddeler ile İlgili Yasaları Tadil Eden ve Düzenleyen Yasa” arasında kavram ve terminoloji birliğinin sağlanmasının önemine de dikkati çekti.
İki yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandıCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ile Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oy birliğiyle onayladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:19KIBRIS
Yarın öğleye kadar yer yer sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak beklendiğini bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:08HAVA DURUMU
Eczanelerin yaz dönemi çalışma ve nöbet saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugünden başlayarak 27 Eylül'e kadar geçerli olacak eczane yaz dönemi çalışma ve nöbet saatlerini açıkladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:55KIBRIS
13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek 13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hayatını Tehlikeye Atan Sürüşe 12 Bin TL CezaLefkoşa-Girne Anayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün, insan hayatını ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32KIBRIS
Hamitköy’de sağlıksız koşullarda, kaçak kesilen etler imha edildiHamitköy’de, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesilen bin 395 kilo büyükbaş ve 70 kilo küçükbaş ete el konularak imha edildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:24KIBRIS
Geçitkale’de sağlık çalışanına şiddet!Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Geçitkale Sağlık Ocağı’nda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırıyı kınadı. Örgütler, olayın ardından zanlının tutuklanmasını olumlu bulduklarını belirtti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:21KIBRIS
İki Ayrı Kazada Alkollü Sürücüler TutuklandıGazimağusa ve Girne’de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, alkollü içki tesiri altında araç kullanan sürücüler kazalara karıştı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:16KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine GirdiGirne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine Girdi04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:09KIBRIS
Acı haber... Ecel evinde yakaladıAcı haber... Ecel evinde yakaladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.