29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

AKINCI: “BİZDE TERÖR OLAYLARI OLMAZ RAHATLIĞI İÇİNDE OLAMAYIZ”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Polis Genel Müdürü Manavoğlu’nu kabul etti...

Akıncı: “bizde terör olayları olmaz rahatlığı içinde olamayız”

30 Haziran 2016 Perşembe 12:55

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, terör olaylarına hazırlıklı olmanın önemine değinerek, Polis Teşkilatı bu gibi olaylara ne kadar hazırlıklı olursa, toplumun huzuru ve emniyetinin o kadar artacağına işaret etti.

Akıncı bugün, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nu kabul etti.

Manavoğlu kabulde yaptığı konuşmaya Türkiye’de meydana gelen terör olayında vefat edenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Toplumun huzurunu sağlamak için, zaman mevhumu olmadan görev yaptıklarına işaret eden Manavoğlu, eksiklere rağmen görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydetti.

MANAVOĞLU: “SUÇLULARLA AKTİF MÜCADELE İÇİN HALKIN DESTEĞİ ÖNEMLİ”

Suçlularla aktif mücadele için halkın desteğinin önemli olduğunu belirten Manavoğlu, halka aktif ilişki kurabilmek için yakın zamanda bazı projeler hayata geçireceklerini söyledi.

Manavoğlu, gelişen ve değişen dünya koşullarına ayak uydurmak için personele sürekli hizmet içi eğitim verdiklerini de sözlerine ekledi.

AKINCI: “POLİS TEŞKİLATI SADECE BUGÜN DEĞİL YARIN İÇİN DE GEREKLİDİR”

Cumhurbaşkanı Akıncı da konuşmasında, Polis Teşkilatı’nın 52 yılda önemli gelişme kaydettiğini anlattı.

“Elbette eksiklikler var” diyen Akıncı, teşkilatın bu eksikliklere rağmen görevini iyi şekilde ifa ettiğini kaydetti.

Teşkilattaki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini ve bu konuda elinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduğunu anlatan Akıncı, “Polis Teşkilatı sadece bugün değil yarın için de gereklidir” dedi.

“Olası bir federal çözüm halinde kendi kurucu devletimizin bir polis teşkilatı olacağı gibi federal polis teşkilatı da olacak ve bunun içinde sizin elemanlarınız da görev yapacak” diyen Akıncı “Bir yandan kendi gelişimimizi sürdürürken, diğer yandan muhtemel gelişmelere açık olmamız gerekir” dedi.

Lisan eğitiminin çözüm olsa da olmasa da önemli olduğunu kaydeden Akıncı, örneğin turizm sektörü için en azından İngilizceye vakıf polis elemanlarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

“BİZDE BU TÜR OLAYLAR OLMAZ RAHATLIĞI İÇİNDE OLAMAYIZ”

Konuşmasına “İstanbul’da yaşanan olay hepimizin yüreğini yaktı. Bu acıyı yüreklerimizde hissettik” diyerek devam eden Akıncı, “Bizde bu tür olaylar olmaz rahatlığı içinde olamayız” diyerek hazırlıklı olmanın önemine değindi.

“Hazırlıklı olmak felaketi önleyecek en büyük güçtür” şeklinde konuşan Akıncı, Polis Teşkilatı ne kadar hazırlıklı olursa, toplumun huzuru ve emniyetinin o kadar artacağına işaret etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA