23 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele29°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

AKİM’İN YORGANCIOĞLU ÖFKESİ

Akim’in Yorgancıoğlu öfkesi

02 Nisan 2014 Çarşamba 12:34

Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu başkanı ve CTP-BG Mali Sekreteri İsmet Akim belediyelerle siyasilere ateş püskürdü

Yerel yönetim seçimleri öncesinde borçlu belediyelerin elektriklerini keserek şimşekleri üzerine çeken Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mali Sekreteri İsmet Akim, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu, elektrik faturalarında indirim ve erteleme isteyen iş çevrelerine boyun eğmekle suçladı.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin bir grup gazeteciye verdiği yemekte borçlu belediyelerin elektriklerinin kesilmesiyle ilgili soruları yanıtlayan Akim “hepsinden sövme duydum. Markalar dâhil, hiçbir belediye başkanı dürüst değil” diye konuştu.

“Paraları seçim kazanmak için harcıyorlar”

Lefke Belediyesi’nin Kurum’a 16, Güzelyurt Belediyesi’nin 14,5, Girne Belediyesi’nin 12,5, Lapta Belediyesi’nin ise 10 milyon TL borcu olduğunu vurgulayan İsmet Akim, “Bize borçlarını ödemeyip, paraları seçimleri kazanmak için harcıyorlar. Elektrik Kurumu hayır kurumu değil” diyerek, siyasilerin de aynı şeyi yaptıklarını söyledi.

Yorgancıoğlu ‘ver’ der”

Siyasilerin Kurumun alacaklarını tahsil etmesine de karıştığına işaret eden Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı, “Sanayici gelir, indirim ister, Özkan Bey ‘ver’ der, Turizmci gelir ister, Özkan Bey ‘ver’ der. Bu kurumu siyaset bu noktaya getirdi diye konuştu. Kurumdaki terfiler konusunda da rahatsızlığını dile getirmekten çekinmeyen Akim, “Siyasiler iş bilmez kişilere terfi verdi, liyakate bakmadı” dedi.

Hem borç ödemez hem elektrik çekerler

Elektrikleri kesilen belediyelerin mahkemeden ara emri çıkartarak sayaçlarını yeniden bağlattıklarını da anlatan Akim, ‘hem borç ödemezler hem de elektrik çekerler. CTP, TDP, DP, UBP hepsi de aynı” diye konuştu.

“3 oy uğruna”

Akim, Elektrik Kurumu’nun şu anki durumunun pek iç açıcı olmadığını ancak kurumu düze çıkarma konusunda kararlı olduğunu da vurguladı ve şöyle konuştu: “Biri engel olmazsa bu kurum kurtulur. Ben bu kurumu kurtaracağım. Ama ben gittikten sonra ne yaparlar bilemem. Maalesef siyasiler 3 oy uğruna paramızı babalarının parası gibi harcarsa bu işin sonu gelmez. “

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA