AKEL GENEL SEKRETERİ BELİRLENDİ
AKEL Genel Sekreterliği’nin rakibi olmadan yeniden seçildiği, parti Merkez Komitesi’nde ise yüzde 50 oranında yenilenme olduğu haber verildi.

08 Haziran 2015 Pazartesi 12:06
Andros Kiprianu’nun AKEL Genel Sekreterliği’ne rakibi olmadan yeniden seçildiği, parti Merkez Komitesi’nde ise yüzde 50 oranında yenilenme olduğu haber verildi.
Fileleftheros gazetesi AKEL’in 22’incisi gerçekleştirilen kurultayında Merkez Komite üyelerinin yarısının yenilendiğini kaydetti.
Merkez Komite seçimlerinde Kiprianu’nun seçilen 105 üye arasında 3’üncü geldiğini kaydeden gazete, Yorgos Lukaidis’in 1’inci, Aristos Damianu’nun ise 2’inci olduğunu belirtti.
“Dromolaksia” (Mormenekşe) skandalı kapsamında hapis cezasına çarptırılan Venizelos Zanettos’un ise Merkez Komite’ye 20’inci sıradan seçildiğini aktaran gazete, partinin bu şekilde Zanettos’un masum olduğunu savunarak kendisine destek belirttiğini yazdı.
Gazete, Zanettos’un oğlu Hrisanthos Zanettos’un Merkez Komite’ye 21’inci sıradan seçilmesinin de bir mesaj olabileceğine dikkat çekti.
Rum Yönetimi eski Başkanı ve AKEL’in eski Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas ile eşi Elsi Hristofyas’ın artık mevcut Merkez Komite’de yer almadığını da aktaran gazete, ancak aileyi Merkez Komite’de kızı Hristina Hristofyas, onun eşi Nikos Muduros, oğlu Hristos Hristofyas ve onun eşi Marina Savvas olmak üzere 4 kişinin temsil ettiğini belirtti.
Gazete ayrıca Merkez Komite’nin rakibi olmayan Kiprianu’yu 99 olumlu, 1 karşı oy ve üç çekimser oyla yeniden başkan seçtiğini aktardı.
KİPRİANU’NUN KONUŞMASI
Habere göre Kiprianu, Kurultay çalışmalarının kapanışında yaptığı konuşmada, AKEL’in 90 yıldır güçlü olduğunu söyledi.
Dürüst olduklarını ve söyleyecek bir şeyleri varsa bunu herkesin önünde söylediklerini ifade eden Kiprianu, saklanmak ve kandırmak nedir bilmediklerini belirtti.
Kıbrıs sorununa da değinen Kiprianu, AKEL’in küçük fırsat penceresi açılışının, vatanı yeniden birleştirmeye götürecek büyük bir kapıya dönüşmesi için var gücüyle çalışacağını söyledi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e seslenerek “AKEL, DİSİ değildir” diyen Kiprianu, vatansever bir parti olarak prosedür ve çabaları, Ulusal Konsey tezlerine dayandığı ve (Başkan) ciddiyet, sorumluluk ve yapıcı bir şekilde hareket ettiği sürece destekleyeceğini ifade etti.
KIBRIS SORUNU BİLDİRİSİ
Politis gazetesi ise AKEL kurultayı çerçevesindeki haberinde AKEL’in Kıbrıs sorunuyla ilgili onaylanan bildirgesine yer verdi.
Habere göre Kıbrıs sorununun hareketlilik dönemine girdiğini belirterek, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Türk toplumu liderliği seçiminin umut ve ihtiyatlı iyimserlik yarattığına dikkat çeken AKEL, kendini haklı gösterme sendromları olmadan, partisel çıkarlar ve intikamcı ruh hali uzak bir şekilde müzakere sürecini sorumlulukla destekleyeceğini belirtti.
AKEL, çözümün üzerinde anlaşmaya varılan zemininin tek egemenlik, tek uluslar arası temsiliyet ve tek vatandaşlığın olacağı, Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarında belirlendiği üzere siyasi eşitliğe dayalı iki kesimli iki toplumlu federasyon şekildeki devlet yapısının olacağı tek bir devlet olduğunu vurguladı.
Müzakere sürecinin sıfırdan başlamaması gerektiğini üzerinde de duran AKEL, görüşmelerde kazanılanlar ve Hristofyas ile Talat arasında varılan önemli görüş birliklerine dayanması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı'nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi: Her zaman telefonunuzun ucundayımCumhurbaşkanlığı’nda “Yeni Yıl Basın Resepsiyonu” düzenlendi. Resepsiyon kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Ben her zaman telefonunuzun ucundayım" ifadelerini kullandı.18 Aralık 2025 Perşembe 23:29KIBRIS
Mehmet Kale Kişi CTP'nn yeni Genel SekreteriCTP parti Meclis'i genel sekreter ve MYK seçimi yapıyor.18 Aralık 2025 Perşembe 23:16KIBRIS
Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdıCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Siyasi Partiler Konseyi’ni toplantıya çağırdı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:33KIBRIS
Fidan: Kıbrıslı Türkleri izole etmeyi bırakın, kaliteli bir işbirliği başlatabilirizTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TRT World’de yayınlanan “One on One” programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist geldiGüney Kıbrıs’a giden turistlerin sayısında yeni bir rekor kırıldığı ve kasım ayı sonuna kadar Güney Kıbrıs’a 4 milyon 377 bin 114 turist gittiği kaydedildi.18 Aralık 2025 Perşembe 18:01KIBRIS
Almanya’dan Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 200 bin euro bağışKayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Komite’ye 200 bin euro tutarında mali katkı sağladığını açıkladı.18 Aralık 2025 Perşembe 18:00KIBRIS
Sağlık Bakanlığı selden etkilenen belediyelerle toplantı düzenlediSağlık Bakanlığı tarafından, sel felaketinden etkilenen 9 belediyenin sağlık ve su işleri birimleri ile Sağlık Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.18 Aralık 2025 Perşembe 17:59KIBRIS
Sahte diploma davası: Zanlı F.Ü.’nün davası 8 Ocak’a ertelendiGüzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda görüşülen duruşmada, iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü ve zanlı avukatı Doğa Zeki hazır bulundu.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta çiftçiler ve öğretmenler eylemdeGüney Kıbrıs bugün iki ayrı protesto eylemine sahne oluyor. Çiftçiler AB tarım politikalarını; öğretmenler ise yasal bir düzenlemeyi potesto etmek için eylemde.18 Aralık 2025 Perşembe 17:57GÜNEY KIBRIS
21 yaşında sürücü hayatını kaybetti21 yaşında sürücü hayatını kaybetti18 Aralık 2025 Perşembe 12:57GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.