29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa17°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

AKEL, ANASTASİADİS’İŞOVENİZMİ BIRAKMAYA ÇAĞIRDI!

Kiprianu Anastasiadis ile DİSİ’yi milliyetçiliği ve şovenizmi bırakmaya çağırdı

AKEL, Anastasiadis’işovenizmi bırakmaya çağırdı!

14 Temmuz 2016 Perşembe 14:32

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i ve DİSİ’yi, milliyetçiliği ve şovenizmi bırakmaya çağırdı. Kiprianu, AKEL’in istediği çözümün “tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası temsiliyetle üniter devlete götürecek bir federasyon olduğunu” açıkladı.

Fileleftheros’un “AKEL Genel Sekreteri ve Pindaru İçin Hard Rock” başlıklı haberine göre Kiprianu, Yunan cuntası önderliğinde III. Makarios’a düzenlenen darbeye karşı koyan “direnişçiler” için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Anastasiadis ve DİSİ için “Bir yandan ülkeye yıkım getirenleri taçlandırırken bir yandan da çözüm ve yeniden birleşme isteme şizofrenisi içerisindeler” dedi.

Anastaiadis’i ve DİSİ’yi “her iki topluma karşı işlenen şovenizm suçu hakkında halka açık açık konuşmaya” çağıran Kiprianu, “Halk, taahhütlerden ve hamasi sözlerden bıktı. Şu ana kadar müzakere masasında başarılan en büyük ilerleme Talat-Hristofyas yakınlaşmalarına geri dönüldüğü için kaydedildi” diye konuştu.

Kiprianu “AKEL’in işgali kalıcılaştıracak ve yabancılara hizmet edecek bir çözümü kabul etmeyecek. Çözüm, iki toplumlu, iki bölgeli, BM metinlerinde belirtildiği şekliyle siyasi eşitliği olan federal çözümdür. Ülkeyi, halkı, kurumları ve ekonomiyi yeniden birleştirecek,  tek egemenlik, tek vatandaşlık ve tek uluslararası temsiliyeti olan, insan haklarına ve siyasi haklara saygılı üniter devlete götürecek çözüm” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA