AKEL, ANASTASİADİS'E DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNDU
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Ulusal Konsey’in toplanıp siyasi partilerin burada görüş ve tezlerini sunmasını istedi.

18 Aralık 2016 Pazar 13:12
Fileleftheros gazetesine göre Kiprianu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik sürecin devam etmesi yönündeki net tezini dile getirerek, bu kritik aşamada etraflıca hazır olunması için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve tüm siyasi güçlerin sorumluluklarına vurgu yaptı.
Geriye kalan tüm konular ve izlenecek süreç için ellerindeki tüm alternatif seçeneklerle hazır olmaları gerektiğini söyleyen Kiprianu, bu hedefe varılması için siyasi partilerin görüş ve tezlerini ortaya koyacağı Ulusal Konsey’in toplanması gerektiğini belirtti.
Kiprianu, partilere Kıbrıs sorunuyla ilgili süreci, Anastasiadis’i desteklemeleri ve süreçten ortaya çıkacak sonuçlar neticesinde değerlendirmelerde bulunmaları çağrısı yaptı.
Kıbrıs Rum tarafının Cenevre’ye destekli bir şekilde gitmesi için Yunanistan Hükümeti ve tüm siyasi dünyayla sıkı ve uyumlu işbirliğinin devam etmesi gerektiği üzerinde de duran Kiprianu, ayrıca Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’la telefon görüşmesi yaparak görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
EDEK MÜZAKERE AVANTAJLARINA DİKKAT ÇEKTİ
EDEK ise müzakere avantajlarını kullanma zamanının geldiğine işaret etti.
Türkiye’nin, Kıbrıs sorununun çözümünde gerçekten “olumlu bir söyleme” sahip olup olmadığını teyit etme yönünde Anastasiadis’in elinde altın bir fırsatın bulunduğunu söyleyen EDEK, konferansa Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin katılması gerektiğini savundu.
EDEK, ayrıca konferansta sadece Kıbrıs sorununun uluslararası boyutunun; garantilerin kaldırılması, Türk ordusu ve “yerleşiklerin” ayrılması ve Kıbrıs Cumhuriyeti”ni dış müdahalelerden koruyacak güvenlik sisteminin oluşturulmasının görüşülmesi gerektiğini iddia etti.
DAYANIŞMA HAREKETİ GERİ ADIM ATMIYOR
Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theoharus ise garantiler ve Türk askerinin çekilmesi konusunda herhangi bir geri adım atılmaması gerektiğine dair tezini belirtti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye’nin, AB’nin görüşmelere resmi katılımını istemediğini, çünkü AB’nin garantiler ve Türk ordusu konusunda söz sahibi olacağını iddia eden Theoharus, Türkiye’nin, ne garantiler, ne de ordunun kalmasının AB anlaşmalarına uymadığının farkında olduğunu savundu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11. Liselerarası Müzik Yarışması 17 Nisan Perşembe günü yapılıyor11. Liselerarası Müzik Yarışması 17 Nisan Perşembe günü yapılıyor12 Nisan 2025 Cumartesi 13:49YAŞAM
Erdoğan'la görüşen DEM Partili Buldan: Süreçte yeni aşamaya geçildi, önümüzdeki hafta Adalet Bakanı ile görüşerek yasal düzenlemeleri konuşacağızErdoğan'la görüşen DEM Partili Buldan: Süreçte yeni aşamaya geçildi, önümüzdeki hafta Adalet Bakanı ile görüşerek yasal düzenlemeleri konuşacağız12 Nisan 2025 Cumartesi 13:48TÜRKİYE
Ayşegül Garabli Yazdı... Ah Tufan Hocam ah!Ayşegül Garabli Yazdı... Ah Tufan Hocam ah!12 Nisan 2025 Cumartesi 09:59KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner Yazdı...Halk Düşmanları: Kurumları İçten İçten ÇürütenlerDoç. Dr. Hamit Caner Yazdı...Halk Düşmanları: Kurumları İçten İçten Çürütenler12 Nisan 2025 Cumartesi 09:47KIBRIS
14 Nisan’da yine eylem var! Genel grev de gündemde...KTÖS, KTOEÖS ve destek veren örgütler, Disiplin Tüzüğü’ndeki değişikliklere karşı 14 Nisan Pazartesi saat 18.00’de meclis önünde eylem başlatacak. Hükümet geri adım atmazsa eylemler sürecek, genel grev de gündemde.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:44KIBRIS
Cevdet Yılmaz: KKTC’nin iki devletli çözüm vizyonunu kararlılıkla destekliyoruzTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya geldiklerini duyurdu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:43KIBRIS SORUNU
Erhürman: Kıbrıs Türk halkı başkalaşmayı kabul etmiyorCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, BRT’de katıldığı programda hem dünkü etkinliklerle ilgili , hem de eğitimde yaşanılanlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:43KIBRIS
Yaban Eşeği Polis Aracına Çarptı: Bir Polis YaralandıKazada bir polis memuru hafif yaralandı ve Yenierenköy Sağlık Merkezi’nde müşahede altına alındı. Yaban eşeği ise olay yerinde telef oldu.12 Nisan 2025 Cumartesi 09:40KIBRIS
Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...Vehit Nekipzade hayatını kaybetti...11 Nisan 2025 Cuma 12:30KIBRIS
SONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değiştiSONAR'dan yeni anket: AKP ile MHP'nin oyları eridi, birinci parti değişti11 Nisan 2025 Cuma 12:22TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs