29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa15°C
  • Girne16°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

AKDENİZ OYUNLARI SONA ERDİ

Akdeniz Oyunları Sona Erdi

01 Temmuz 2013 Pazartesi 10:42

243985[1]  17. Akdeniz Oyunları, Mersin Stadyumu’ndaki muhteşem tören ile sona erdi.

Türkiye Kadınlar Milli Voleybol Takımı’nın İtalya ile karşılaştığı maçla sona eren 17. Akdeniz Oyunları’nın kapanış töreni 25 bin kişilik Mersin Stadyumu’nda yapıldı.

Binlerce kişinin stadı doldurduğu törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi ve Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu katıldı.

Tören, oyunlara katılan ülkelerin bayrak geçişleriyle başladı. Oyunlara katılan ülkelerin sporcularının ‘Akdeniz Kardeşliği’ oluşturarak izleyicileri selamlamasıyla devam eden törende, Türk sporcuların sahaya çıkmasıyla stadyumda büyük bir coşku yaşandı. Mersin’i 17. Akdeniz Oyunları’na hazırlayan başta Genel Koordinatör Bekir Korkmaz olmak üzere organizasyon komitesi de korteje katılarak Mersinlileri selamladı.

Açılış törenindeki büyüleyici atmosferin kapanış törenine de hakim olmasının beklendiği Akdeniz Oyunları’na 24 ülkeden 31 branşta 3 bin 49 sporcu katıldı. 17. Akdeniz Oyunları’nı madalya sıralamasında 70’i altın, 52’si gümüş, 64’ü bronz rum2olmak üzere 186 madalyayla birinci bitiren İtalya’nın ardından 2. sırada tamamlayan Türkiye, 47’si altın, 43’ü gümüş, 36’sı bronz olmak üzere 126 madalyayla kendi oyunlar rekorunu kırdı. Türkiye, Akdeniz Oyunları tarihindeki madalya sıralamasında da toplamda 310 altın, 214 gümüş, 239 bronz madalyanın sahibi olarak genel sıralamada İspanya’yı geride bırakarak 3. sıraya yerleşti.

rum  Akdeniz Oyunları'na Kıbrıs Cumhuriyeti'de damgasını vurdu. Akdeniz Oyunları'na katılan 21 ülkeden Kıbrıs Cumhuriyeti 2 altın, 2 gümüş ve 3'te bronz madayanın sahibi oldu. Kıbrıslı Rumlar Türkiye'de tam 7 kez Kıbrıs Cumhuriyeti Bayrağını dalgalandırırken, 2 kez de Kıbrıs Cumhuriyeti Marşı seyirciler ve organizasyon komitesi tarafından ayakta selamlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA