AKAR: "2018 HEMEN TÜM ALANLARDA OLDUĞU GİBİ MEDYA AÇISINDAN DA ÜZÜCÜ GELİŞMELERİN YAŞANDIĞI BİR YIL OLDU"
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, “2018’in birçok açıdan olumsuz geçtiğini, toplumda hayal kırıklıklarının yaşandığını, seçim öncesindeki vaadlerden biri olan Bilişim Yasası’nın da geçirilmediğini” belirterek, siyasilerin ağır bir tarihi sorumluluk

23 Aralık 2018 Pazar 17:45
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, “2018’in birçok açıdan olumsuz geçtiğini, toplumda hayal kırıklıklarının yaşandığını, seçim öncesindeki vaadlerden biri olan Bilişim Yasası’nın da geçirilmediğini” belirterek, siyasilerin ağır bir tarihi sorumlulukla karşı karşıya bulunduklarını ifade etti.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar yaptığı yazılı açıklamada, Bilişim Yasası’nın geçirilmemesi nedeniyle sosyal medyada küfürlü, aşağılayıcı, hakaret edici, devleti ve toplumu küçük düşürücü, zaman zaman nefret duygularını körükleyici yayınların yapıldığını kaydederek, “Gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle çok tehlikeli bir noktaya getirilmiş bulunuyoruz”dedi.
“Bir yanda kayıt altına alınan ve para tahsil edilen, zaman zaman cezalara maruz kalan yasal TV’ler, diğer yandan kontrolsüz, denetimsiz, vergisiz facebook TV’lerinin varlığından” söz eden Akar, “Bu çarpıklığı gidermek zorunda olan siyasilerin tam tersi destek verir durumda olması en büyük hayal kırıklığımızdır” dedi.
Akar şunları kaydetti:
“2018 yılındaki olumlu ve olumsuz gelişmeleri kendi ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde kuşkusuz en ağır, en üzücü olanı Aralık ayında yaşanan ve 4 gencimizin ölümüyle sonuşlanan sel felaketidir. Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Ne var ki; son 40 yılın ağır ihmalleri bu şekilde sürdürülürse daha da üzücü olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Dere yatakları üzerindeki binaların yıkılmaması, köy ve kentlerde yıkılmaya yüz tutmuş binalarla ilgili önlemlerin alınmaması, artan çevre kirliliğine karşı ‘naylon poşetler’ dışında hiçbir şeyin yapılmaması nedeniyle güzel ülkemiz ciddi sorunlarla yüzleşmeye devam edecektir.
2018’in son günlerinde medya açısından yaşananlara baktığımız zaman, geçmiş yıllardan daha ağır sorunlarla karşı karşıya bulunduğumuz gerçeğini herkesin görebilmesini istiyoruz. Özellikle istihdam açısından büyük önem taşıyan medya kuruluşları, bir yandan enflasyon, diğer yandan devletin taraflı reklam politikası yüzünden 2019’a umutlu beklentilerle ve daha büyük hedeflerle giremiyor.
Bir başka önemli sıkıntı, Bilişim Yasası’nın gelmiş, geçmiş tüm iktidarlar tarafından ihmal edilmesidir. Son seçimlerin arifesinde Bilişim Yasası’nın ‘mutlaka geçirileceğini’ söyleyen partilerin bugüne kadar sonuç alıcı bir adım atmamalarını büyük bir üzüntü ile karşılıyoruz. Bu ağır ihmal yüzünden insanlar birbirlerine karşı kırdırılıyor, kişilik hakları ve özel yaşam ağır darbeler alıyor. Böylesi bir ortamda sağlıklı bir toplumdan ve gelecek açısından başarılı bir gençlikten söz edemeyiz.”
KIBRIS SORUNU
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar, 2018’in Kıbrıs sorunu açısından umut verici olmadığını, KKTC’deki iç sorunlardan faydalanmasını bilen Rum tarafının “korku verici” adımlar attığını belirterek şöyle dedi:
“Kıbrıslı Türkler çözüme odaklanıp, yaşanan tarihi gerçekleri kendi gençliğine dahi anlatmaktan geri dururken, Güney Kıbrıs’ta ırkçı, faşist gelişmeleri gerek AB’nin, gerekse BM’nin görmezden gelmesini Kıbrıs’ın geleceği açısından ‘korku verici’ bir gelişme olarak değerlendirmekteyiz.
Güney Kıbrıs’taki terör örgütünün siyasallaşması, parlamentoya girmesi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılarak oylarını yükseltmesi ve son olarak yönetimi ele geçirip, Türkiye’ye karşı eylemlerin artırılması hedefinden söz edilmesi ne yazı ki bizdeki siyasileri rahatsız etmiyor, ciddi tepkiler ortaya konmuyor ve günübirlik iç siyasetle zaman yitiriliyor.
Şehitler ve Mücadele Haftası’nı idrak ettiğimiz bu günlerde dahi, Kıbrıslı Türklerin 1963-1974 yıllarında uğramış oldukları kanlı saldırılar ve yaşanan acı dolu günler ne kendi gençliğimize, ne de dünya kamuoyuna anlatılmıyor, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın haklı gerekçeleri gizleniyor.
Irkçılığa ve faşizan baskılara şiddetle karşıyız. Ancak haklı davamızı her alanda en güçlü şekilde anlatmak zorundayız. KKTC’nin, geniş olanaklara karşın bu tarihi sorumluluğunu yerine getirememiş olmasını büyük bir üzüntüyle karşılıyoruz.
TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER
“Özellikle sosyal medyanın denetimsiz bırakılması nedeniyle Anavatan Türkiye’ye yönelik saldırı ve söylemlerin kabul edilemez olduğunu” belirten Akar, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Kıbrıslı Türkler olarak, tek güvencemiz olan Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizi daha da geliştirmek yerine, özellikle sosyal medyada bazı kesimlerin sistemli saldırı ve temelsiz iddialarla ilişkileri zedelemeye yönelik tavırları kabul edilemezdir. Bunlar karşısında gerekli önlemlerin alınmaması, yetkililerin bu tür saldırıları görmezden, duymazdan gelmeleri daha da kabul edilmezdir.
Mutlu ve huzurlu bir gelecek için Anavatan Türkiye ile ilişkilerimizi her alanda daha da geliştirmesi; ekonomik sıkıntılarımızı atlatabilmek için yıllardır dillenen, fakat adım atılmayan reformların 2019’da gerçekleştirilmesi en büyük dileğimizdir.
İçinde bulunduğumuz sıkıntıları aşabilmek için öncelikle birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun geliştirilmesine önem vermeliyiz. Bunu başarmamız halinde güzel günler görebileceğiz.
2019’un tüm halkımıza, Türk milletine, barış, dostluk ve insanlıktan yana olan herkese mutluluk getirmesini diliyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs