18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

AKANSOY’DAN BAKANLIĞIN AYIBI İTİRAFI

Akansoy’dan bakanlığın ayıbı itirafı

25 Ocak 2016 Pazartesi 11:04

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy iş kazaları ile ilgili açıklama yaptı ve ekmek kazanma derdindeyken insanların hayatını kaybetmesinin, önce bu alanda gereken denetimleri yapmayan devletin ayıbı ve daha sonra da sektördeki tüm paydaş kurumların ayıbı olduğunu söyledi. Akansoy bakanlık olarak ilgili paydaşlarla denetimlere başlandığını ve kendisinin de katıldığı denetimlerin daha sık şekilde süreceğini kaydetti.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, sosyal medya hesabından Çalışma Dairesi tarafından sürdürülen iş sağlığı ve güvenliği denetimleri hakkında açıklama yaptı.

Akansoy, Uzun bir zamandır özellikle İş Güvenliği konusunda bu ülkede olanlardan ciddi şekilde rahatsızlık duyulduğunu kaydetti. Akansoy açıklamasında her şeyden önce insanların şu veya bu gerekçeyle, ekmek kazanma derdindeyken hayatını kaybetmesinin, önce bu alanda gereken denetimleri yapmayan devletin ayıbı ve daha sonra da sektördeki tüm paydaş kurumların ayıbı olduğunu söyledi.

Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırması veya bir nebze olsun iyileştirmesi ümidiyle, bakanlık olarak yeni bir uygulama başlattıklarını duyuran Akansoy, artık her hafta, haftanın önceden belirlenmemiş herhangi bir gününde, İlgili daire müdürleri ve Çalışma Dairesi müfettişleri ile birlikte, bizzat kendisinin de katılacağı iş güvenliği denetimleri gerçekleştirileceğini vurguladı.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bu denetimlerden ilkini önceki gün gerçekleştirdiklerini ve Çalışma Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği müfettişleri tarafından iki inşaatın iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksikliklerinin olduğunun tespit edilerek, gereken önlemlerin alınması için uyarı yazısı yazıldığını ve söz konusu iki inşaatta işlerin durdurulduğunu belirtti.

Akansoy açıklamasında “Vatandaşlarımızdan ricam, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, Yasaya aykırı bir husus görülmesi durumunda, Alo 102 İhbar Hattı’nı çekinmeden arayarak Çalışma Dairesi’ne de ihbarda bulunmalarıdır. Devlet mekanizmalarının etkin şekilde çalışması için, sivil toplum ve kamuoyu duyarlılığı çok önemlidir. Bu ülkede sadece ekmeğini kazanmaya çalışan insanlar artık göz göre göre hayatını kaybetmemeli. Ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Hanife LEFKARALI

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA