26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

AHMET AYBAK CİNAYETİNDE GELİŞME

Ahmet Aybak cinayetinde gelişme

29 Mart 2014 Cumartesi 12:26

Mağusa’da Ahmet Aybak’ı, zehirleyerek öldürdükten sonra kireçleyerek 1.34 cm derinliğindeki bir çukura gömme iddiasıyla tutuklu bulunan iki katil zanlısı, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Taammüden adam öldürme” suçlamasıyla ilgili olarak poliste tutuklu bulunan zanlıların tutukluluk süresi 7’şer gün daha uzatıldı.

56 gündür tutuklular…

Meselenin tahkikat subayı Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, zanlıların 27 Aralık 2013 tarihinde Mağusa’da işlenen “Taammüden adam öldürme” suçundan dolayı 1 Şubat tarihinde tutuklandıklarını anımsattı. Dalkıran, zanlıların son olarak 21 Mart tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutukluluk sürelerinin 7 gün daha uzatıldığını, son temin edilen 7 günlük süre içerisinde mesele ile ilgili olarak 15 kişiden daha yazılı ifade alındığını belirtti. Dalkıran, 56 gündür poliste tutuklu bulunan zanlıların evlerinde 11 Mart tarihinde yapılan aramalarda emare olarak alınan içerisinde toz ve sıvı bulunan ilaç şişelerinin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini ve raporun henüz gelmediğini belirtti. Dalkıran, mesele ile ilgili elde ettikleri kamera kayıtlarının ilgili PGM Ses ve Görüntü Uzmanlığına gönderildiğini ve ses inceleme bilirkişi raporunun 27 Mart tarihinde geldiğini açıkladı.

Kan örnekleri DNA incelemesine gönderildi…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, DNA incelemesi için zanlılardan kan örnekleri alındığını ve konu kan örneklerinin maktul Ahmet Aybak’ın çukurdan çıkarıldığı esnada üzerindeki kıyafetlerle birlikte incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildiğini açıkladı. Dalkıran, ayrıca İstanbul Adli Tıp Kurumundan beklenen raporlardan sadece biri olan “Sistemik Toksikolojik” inceleme raporunun ellerine ulaştığını belirterek, doku ve organ örnekleri ile ilgili patolojik inceleme raporunun, Aybak’ın kesin ölüm nedeninin ve ölüm zamanının ne olduğu yönündeki rapor ile DNA inceleme raporlarının henüz gelmediğini söyledi.

Raporlar tahkikatın seyrini değiştirebilir…

Müfettiş Muavini Ömür Dalkıran, 56 gündür poliste tutuklu bulunan zanlılara şu anda yazılı dava ikame edecek durumda olmadıklarını belirterek, İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporların hayati önem taşıdığını ve bu raporların tahkikatın seyrini de değiştirebileceğini belirtti. Soruşturması devam eden meselenin çok ciddi mesele olduğunu ve müebbet hapis cezası gerektirdiğini belirten Dalkıran, zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Gamze BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA