19 Mart 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara12°C

AHH… KOLTUK!

Ahh… koltuk!

05 Nisan 2014 Cumartesi 10:37

Gönyeli Belediyesi tarafından yürütülen ‘Gönyeli Caddesi Dönüşüm Projesi’ kapsamında, yenilerinin dikileceği gerekçesi ile çok sayıda ağaç söküldü. Olayı ihbar eden UBP Gönyeli Belediye Başkan adayı Olgun Amcaoğlu ise, sökümün 11 aydır sürdüğünü, ancak adaylığı kesinleşmediği için “sustuğunu” söyledi.

Rana SARRO

Gönyeli’de, Belediye’nin dönüşüm projesi çerçevesinde, yenilerinin dikileceği gerekçesiyle, Gönyeli Atatürk Caddesi’ndeki ağaçlar sökülüyor.

Gönyeli Belediyesi tarafından yürütülen ‘Atatürk Caddesi Dönüşüm Projesi’ kapsamında, sökülen ağaçların yerine ortama “daha uyumlu” ağaçlar dikilirken, bazı vatandaşlara göre proje bir ağaç katliamı.

Ağaçlar sökülme anı görüntülendi

UBP Gönyeli Belediye Başkan adayı Olgun Amcaoğlu dün Detay’ı arayarak Gönyeli’de , 70 civarında ağacın söküldüğünü ve ağaç katliamı yapıldığını ileri sürdü.

Daha sonra söz konusu caddede Detay muhabirine konuşan Olgun Amcaoğlu, proje çerçevesinde yaklaşık 11 aydan beri toplam 70 kusur ağacın söküldüğünü, bu ağaçlar arasında 18 yaşında ağaçların da olduğunu ve bunun ağaç katliamı olduğunu savundu.

Olgun Amcaoğlu, ‘Gezi Parkı’ olaylarına işaret ederek, çevrecilerin bu olaya sessiz kalmasını da eleştirdi.

‘Adaylığı kesinleşmediğinden’ susmuş!

Bunun üzerine, iddia ettiği gibi gerçekleştirilen ağaç katliamına neden bugüne dek sessiz kaldığı sorulan Amcaoğlu, siyasiler açısından ibret verici bir itirafta bulunarak, “Adaylığım henüz belli değildi, spekülasyon olmasını istemedim” dedi.

Gazetemize gelen ihbar üzerine, olay yerine giden muhabirimiz, ardından Gönyeli Belediyesi’ne giderek, yetkililerin açıklamasına başvurmak istedi.

Saat 16.20 sıralarında Gönyeli Belediyesi’nin kapalı olması üzerine ulaşılan Belediye Başkanı Ahmet Benli; konuyla ilgili telefonda mülakat vermeme prensipleri olduğu söyledi.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, ağaçların sökülmesinin nedenlerini ve yetkili mercilerden izin alınıp alınmadığı yönündeki sorularımız yanıtsız bıraktı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA