26 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele23°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINDA YENİ DÖNEM GAÜ İLE BAŞLIYOR

Ağız ve diş sağlığında yeni dönem GAÜ ile başlıyor

02 Ağustos 2014 Cumartesi 13:25

Kıbrıs’ın İlk Diş ve Ağız Sağlığı Hastanesi GAÜ ile Dentistanbul işbirliği ile hayata geçiyor. Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu akademik yılına girerken, sağlık ve eğitim alanında gerçekleştirmiş olduğu atılımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Kıbrıs’ın ilk üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi, Türkiye’nin ilk diş hastanesi Dentistanbul ile diş sağlığı alanında eğitim ve hizmet sunmayı öngören işbirliği protokolünü hayata geçiyor.

GAÜ adına Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Dentistanbul adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel’in imza koyduğu protokol çerçevesinde Kıbrıs’ın ilk diş hastanesinin kurulma sürecinde sona gelindiği açıklandı.

Konuyla iligli GAÜ’den yapılan açıklamada, kurulacak ağız ve diş sağlığı merkezleri ile tek bir binada her türlü diş sağlığı hizmetinin verilebileceği belirtilirken, alanında uzman akademisyenler ve diş doktorları ile yüksek donanımlı sağlık  operasyonlarının da kurulacak merkezler bünyesinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Ayrıca yapılan açıklamada protokol kapsamında ilk aşamada GAÜ ve Dentistanbul'un ortak yatırımlarıyla Lefkoşa ve Girne'de iki ayrı diş hastanesi açılacağı vurgulandı.

Girne ve Lefkoşa olmak üzere, KKTC genelinde ağız ve diş sağlığı merkezlerini açarak Kıbrıs’ın ilk diş ve ağız sağlığı hastanesini hayata geçirecek projenin sağlık alanında önemli bir adım olduğuna dikkat çekilen açıklamada Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin  Türkiye'nin ilk diş hastanesi olduğu ve ISO 9001:2000 standardizasyon belgesini ve Alman belgelendirme kuruluşu olan TEMOS'un "Uluslararası Diş Sağlığı Kalite Belgesi"ni almaya hak kazanarak alanında otorite olduğunun altı çizildi. Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Grubu'nda halen biri Bursa'da olmak üzere 2 adet Diş Hastanesi, 2 adet Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2 adet Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği bulunduğunun da belirtildiği açıklamada  GAÜ ile Dentistanbul Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında imzalanan protokol ile diş sağlığında Kıbrıs’ta yeni bir dönemin başlayacağının altı çizildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA