19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

AĞIR VASITALARA TRAFİK KISITLAMASINI PROTESTO ETTİLER

Ağır vasıtalara trafik kısıtlamasını protesto ettiler

25 Temmuz 2014 Cuma 14:46

Karayolları Dairesi’nin trafik güvenliği açısından mesai başlangıç ve sonlarına denk gelen saatler arasında 5 tonun üzerindeki ağır vasıtaların bazı güzergâhlara girişini yasaklamasına iş çevrelerinin ardından bu kez de Kamyoncular Birliği’nden sert tepki geldi.

Uygulamaya karşı çıkan Kamyoncular Birliği dün Mağusa’daki Serbest Liman bölgesinde eylem yaptı. Eylem sırasında hazırlanan basın bildirisini okuyan Kamyoncular Birliği Başkanı Mehmet Canova bakanlar kurulunun aldığı 5 tonun üzerindeki vasıtaların sabah 07.00-08.00 ve akşamüzeri 17.00-18.30 saatleri arasında trafiğe çıkmalarını yasaklayan kararın “büyük bir hata” olduğunu söyledi. Canova, bu yasağın, günde yaklaşık bin 500-2 bin ton yükün taşınmasında aksama yaratacağını kaydederek, uygulama nedeniyle hem tüccarların hem de kamyoncuların zarara göreceğini belirtti.

KKTC Armatörler Birliği Başkanı Mustafa Cancuri ise  Gemilerin Mağusa Limanı’na sabah ancak 11.00- 12.00 gibi varabildikleri, her geminin içerisinde yaklaşık 80 veya 100 kamyon ve tır olduğunu, geminin demir atar atmaz gümrük komisyoncularının bir an önce muamelelerini yapıp gidecekleri bölgeye sevkini sağladıklarını söyledi.

Bu yasanın devam etmesi halinde limanda seri bir şekilde çıkması yerinde bir anda 100-150 tane  kamyon ve TIRın çıkması durumda meydana gelecek olan kazalarda ne yapabileceklerini bilmediklerini kaydetti.

Karar yol güvenliği için alınmıştı

Söz konusu uygulama, Karayolları Dairesi tarafından, yol güvenliği ve kamu düzeni açısından gerekli görüldüğünden 1 Temmuz itibariyle hayata geçirilmiş ve 5 bin ton ve üzeri ağırlığındaki kamyonların, resmi mesai saatleri başlangıç ve bitişine yakın sürede bazı güzergâhlara çıkışı yasaklanmıştı.

Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran sabah saatlerinde yola çıkan vasıtaların işe yetişmeye çalışan memurları zorladığına işaret ederek, yol güvenliğini sağlamak ve trafik akışını rahatlatmak amacıyla böyle bir karar alındığını kaydetti. Polisle işbirliği içerisinde çalıştıklarını ifade eden Erduran, bu yasağa uymayan kamyon sürücülerine Yol ve Trafik Suçları’nın Davasız Halli ve Ceza Puanı Yasası uyarınca ceza kesildiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA