03 Mayıs 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

 AĞDELEN HIZLILARIN EN İYİSİ

 Ağdelen Hızlıların en iyisi

01 Haziran 2015 Pazartesi 16:09

KKSF Hızlı Satranç Şampiyonası gerçekleşti 

Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 59 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonayı başarı ile tamamlayan Hüseyin Can AğdelenKKSF 2015 Hızlı Satranç Şampiyonu oldu

 Satranç Federasyonu tarafındandüzenlenenKKSF 2015 Hızlı Satranç Şampiyonası dün (31 Mayıs 2015, Pazar) gerçekleşti.

Gazimağusa’dakiRauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda 59 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonayı başarı ile tamamlayan Hüseyin Can Ağdelen KKSF 2015 Hızlı Satranç Şampiyonu oldu.7 turu yenilgisiz 6,5 ile tamamlayan Hüseyin Can Ağdelen adını bir kez daha altın harflerle yazdırmayı başardı ve kupa yanında 300-TL’lik para ödülünün de sahibi oldu.

Hatırlanacağı gibi genç sporcu geçtiğimiz aylarda Türkiye’de düzenlenen hızlı satranç turnuvasında da şampiyon olmayı başarmıştı.

5,5 puanlı dört sporcu arasında eşitlik bozma sonrasında ikinciliği Cengiz Hasman, üçüncülüğü HüsseyinSertbay, dördüncülüğü Ümit Antel ve beşinciliği Halil Şentuğ elde ettiler.

Yücel Ünsaç; Adman Tolun; Çağrı Kaçmaz; Gül Şeb; İsmet Alnur ve Zafer Ağdelen ise kendi kategorilerinin birincileri olmayı başararak ödül aldılar.

Toplam 1060-TL para ödülünün verildiği KKSF 2015 Hızlı Satranç Şampiyonası 7 tur İsviçre Sistemi’ne göre oynanandı. Sabah saat 10:00’da başlayan şampiyona, saat 17:00’de düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı. Ödülleri Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen verdi.

Başhakemliğini Ahmet Kansal’ın yaptığı, yardımcılıklarını ise Özgür Şeb ve Aliye Osum’un üstlendikleri şampiyona her oyuncu için 10 dakika + 10 saniye eklemeli tempo ile düzenlendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA