18 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele16°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

AFRİKA MODELİNİ İNCELEYECEKLER

Afrika modelini inceleyecekler

25 Nisan 2014 Cuma 14:07

Özersay ve Mavroyannis bu kez Afrika’da buluşuyor

 

Afrika modelini inceleyecekler

Müzakereci Kudret Özersay ve beraberindeki heyet, Kıbrıslı Rum Müzakereci Mavroyanis ve heyeti ile görüşmeler yapmak ve Güney Afrika’da başarıya ulaşan müzakereler hakkında bilgi almak amacıyla dün gece Güney Afrika’nın Johannesburg şehrine hareket ettiler.

Güney Afrika’da faaliyet gösteren Dönüşüm İnisiyatifi ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Kıbrıs ekibi tarafından yapılan davet üzerine gerçekleşecek olan görüşmelerde, müzakereciler Özersay ve Mavroyannis’in; Kıbrıs’taki müzakere sürecinde iki tarafın kendi belirledikleri hedeflere ve yeni ortaklığa ulaşmalarında gerekli olan ortak anlayışı nasıl yaratabilecekleri; Kıbrıs uyuşmazlığının iki ana tarafını oluşturan Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum halklarının toplumsal yapısında yer alan diğer sosyal ve siyasi aktörlerin müzakere sürecine ne şekilde dahil edilebilecekleri ve sürece nasıl katkı koyabilecekleri, ayrıca Güney Afrika’da yaşanan müzakere sürecinin başarıya ulaşmasında etkili olan diğer faktörleri yabancı uzmanlarla detaylı şekilde ele almaları bekleniyor.

Yapılacak temaslar sırasında Özersay ve Mavroyannis’in, Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela ile birlikte Nobel Barış Ödülü almış olan F.W. de Klerk, Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim İsmail İbrahim, bazı eski bakanlar, şu anda görevde bulunan Cumhurbaşkanı’nın danışmanları ve çözüm sürecinde müzakereci olarak görev alan diğer uzmanlarla bir araya gelmeleri öngörülüyor. Görüşmeler Güney Afrika’nın Johannesburg, Pretoria ve Cape Town şehirlerinde gerçekleşecek.

Güney Afrika’daki görüşmeler ve yapılacak temaslar sırasında Müzakereci Kudret Özersay’a Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar eşlik edecek. Hem Kıbrıs Türk hem de Kıbrıs Rum heyetlerinin 30 Nisan Çarşamba sabahı Ada’ya dönmeleri bekleniyor. İki müzakereci bir süre önce de Brüksel’de bir araya gelmişlerdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA