19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

ADNAN BALİ: BAŞARININ SIRRI ÇOK VE ÇOKLU OKUMAK

Girne Üniversitesi’nde “Kariyer ve Başarıya Giden Yoldaki Basamaklar” Konferansı gerçekleştirildi

Adnan Bali: Başarının Sırrı Çok ve Çoklu Okumak

17 Mart 2016 Perşembe 21:50

Girne Üniversitesi i, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali’nin “Kariyer ve Başarıya Giden Yoldaki Basamaklar” konferansına ev sahipliği yaptı.

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali’yi Girne Üniversitesi ’nde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Hürmüs Refiker ve  Girne Üniversitesi Vakfı Müdürü Mutlu Soykurt karşıladı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali’nin Girne Üniversitesi‘nde “Kariyer ve Başarıya Giden Yoldaki Basamaklar” konulu bir konferans verdiği ve konferansa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının, kamu kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin, Girne Üniversitesi akademik personel ve öğrencilerinin yoğun katılımı olduğu bildirildi. Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali verdiği konferansta, 30 yıllık kariyer deneyimlerini, karşılaştığı güçlükleri nasıl başarıya çevirdiğini ve tüm bu başarıları deneyimlerken izlediği deneyim basamaklarını anlattı.

Adnan Bali: “Esas Başarı, Her Şeyden Önce Mutlu Olmaktır”

Orta Doğu Teknik  Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Adnan Bali, 1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı kariyerinde  dolu dolu 30 yılı  anlatırken,  kendi yaşamından örnekler verdi. Başarının basamaklarını sıralayan ve kendi deneyimleriyle tek tek örneklendiren Bali, sözlerine esas başarının herşeyden önce mutlu olmak olduğunu söyleyerek başladı. “Bunun bilinen bir kimyası yok. Bütünüyle sizi oluşturan, kimyanın bir bütünüdür” dedi.

Adnan Bali: Sıradanlığa Razı Olmayın, Kapasitenizi Kullanın Ve Onun Üzerine Çıkın”

Başarının gerisindeki motifler sıralayan Adnan Bali, “Sıradanlığa razı olmayın,  size bahşedilmiş olan kapasiteyi kullanın ve onun üzerine çıkın” vurgusunu yaptı. “Kısıtlı imkanlarla bir yerden bir yere gelmeye çalıştığımız için mahçup oluruz. Maddi imkansızlıklardan dolayı utanıyoruz, utanmayın, sonuç olarak bu motifler sizi bir yerlere taşıyor. Bugün sizin özeneceğiniz şeyler kişisel gelişiminiz için olsun ve topluma fayladı olun. Olması gereken şey önce, kişisel gelişiminizdir. Ani fikirlere kapılmayın”  tavsiyesinde bulundu.

Adnan Bali: “Başarıda Disiplinli Çalışmanın Önemi Zekadan Daha Fazladır”

Tavsiyelerine devam eden Adnan Bali, “Günlük hayatımızdaki çoğu davranışlarımız mükemmelliyetçiliğe izin vermez. Uygulanabilir doğruları mükemmelliyetçiliğin içine koyabilmeniz gerekir. Yapacağınız işi, en iyi yapabileceğiniz şekilde yapın. Başarı açısından kapasiteniz değil, kapasitenizi kullanma oranınız önemlidir. Bana, “zeka mı, disiplin mi?’’  dediklerinde ben hiçbir zaman doğuştan gelen zekaya değil, disiplinli çalışmanın önemli olduğunu savundum. Çünkü kimse çalışmadan özel bir kademeye gelmiyor” dedi.

dsc02873-2.jpg

Adnan Bali: “Bilgiye Erişim Imkanı Arttı, Bu Imkanı Kullanın”

Bilgiye erişimin önemine ve imkanların fazlalığına dikkat çekerek sözlerine devam eden Adnan Bali, “Değerli öğrenciler, sizler bilgiye çok rahat erişme imkanına sahipsiniz. Bilgiye erişim imkanları son iki yıl içinde oldukça artmıştır. Bilgilerin %98’i elektronik ortama yüklenmiş durumdadır. Özgürce istediğiniz her konuda derinleşebilme imkanına sahipsiniz, bunu en etkili şekilde kullananın. Başarılı olmak almayı, vermeyi bilmek demektir. Başarınızın gıpta hissi yaratması gerekir. Başarınızı içselleştiriniz, içselleştirerek düşünür ve kendinize hedef koyarsanız yapamayacağınız şey yoktur.” dedi.

Konferans sonunda Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre S. Günsel Haskasap, günün anısına Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Adnan Bali’ye teşekkür plaketi sundu.

Adnan Bali Kimdir?

1962 yılında İslahiye’de doğan Adnan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü mezunudur.

1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Adnan Bali, Fon Yönetimi Müdürlüğünde 1994 yılında Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Grup Müdürü, 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü olarak atanmıştır. 2002 yılında Şişli Şubesi, 2004 yılında Galata Şubesi Müdürü olan Adnan Bali, 30 Mayıs 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilmiştir.

01 Nisan 2011 tarihinde Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin 16. Genel Müdürü olarak atanan Adnan Bali, Kredi Komitesi Başkanı ve Risk Komitesi Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA