20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

ADAYLARIN BAYRAM TATİLİ

Adayların bayram tatili

04 Ekim 2014 Cumartesi 15:16

kktc_logoCumhurbaşkanı olmaya aday isimler, Kurban Bayramı'nda nerede ne yapıyor? Adaylar Detay'a konuştu.

ADAYLARIN BAYRAM PLANLARI

Cumhurbaşkanı adaylarına, bugün sabah itibariyle kutlanmaya başlanan Kurban Bayramı ile ilgili planlarını sorduk. Cumhurbaşkanlığına aday olan isimler, bayram planlarını gazetemizle paylaştılar.

BAYRAMDA NEREDE, NE YAPIYORLAR?

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı'na aday isimlerden Meclis Başkanı Sibel Siber, Deneyimli Siyasetçi Mustafa Akıncı, Müzakereci Kudret Özarsay ve Arif Salih Kırdağ, 4 günlük bayram süresince nerede olacaklarını ve ne yapacaklarını gazetemize anlattılar.

Rana SARRO

Cumhurbaşkanı adaylarına, bugün sabah itibariyle kutlanmaya başlanan Kurban Bayramı ile ilgili planlarını sorduk.

Cumhurbaşkanlığına aday olan isimler, bayram planlarını gazetemizle paylaştılar. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığı'na aday isimlerden Meclis Başkanı Sibel Siber, Deneyimli Siyasetçi Mustafa Akıncı, Müzakereci Kudret Özarsay ve Arif Salih Kırdağ, 4 günlük bayram süresince nerede olacaklarını ve ne yapacaklarını anlattılar.

"CUMHURBAŞKANI EROĞLU ÜLKEDE AİLESİYLE"

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu'nun, Kurban Bayramı'nda özel bir programı olmadığı, yurt dışına çıkmayacağı, bayramı ülkede ailesiyle birlikte geçireceği öğrenildi.

SİBEL SİBER: KENDİ ÜLKEMİZDE VATANDAŞLARIMIZLA 

"Bayramda buradayım, ilk gün aile ziyaretleri, diğer günlerde de vatandaşlarımıza ziyaret gerçekleştireceğim. Köylerimizi ziyaret edeceğiz. Kendi ülkemizde kendi vatandaşlarımızla bayramı geçirmek düşüncesindeyim."

Kudret Özersay: İSTANBUL'DA OLACAĞIM

Eşimle 2 günlüğüne İstanbul'a gideceğim. Amacım, biraz tiyatro, biraz alışveriş.

MUSTAFA AKINCI: ÖNCE LEFKOŞA SONRA KARPAZ'DA

"Öncelikle tüm halkımızın bayramı kutlu olsun. Bu bayramı acı içinde kan gölü içinde karşılayan Orta Doğu'daki insanların yaşadıkları dramın da bir an önce bitmesini temenni ederim. Savaşsız sömürüsüz yeni bir dönemin dünyada açılmasını temenni ederim. Bu yeni dönemde yalnız müslümanlar değil tüm insanlık yararlansın dileklerimi de, bu bayram vesilesiyle iletirim. Bayramın birinci günü Lefkoşa'dayız. Genellikle hep öyle yapıyoruz. Kendi evimize gelen ziyaretçiler olur. İkinci gün itibariyle bu bayram Karpaz'da olacağım. Karpaz'daki insanımızla görüşme ve bayramlaşma imkanı bulacağım."

Arif Salih Kırdağ: AİLEMLE VE KÖYLERE ZİYARET

"Öncelikle tüm Müslüman halkın mübarek Kurban Bayramı'nı kutlarım. Bayramda ülkemizdeyiz. Bayramın birinci günü Lefkoşa'da çocuk çoluk aile ile bayramlaşacağız. Bayram ziyaretleri yapacağız. Akşam saatlerinde torunumuzu bayram yerlerine götürmeyi düşünüyorum. Bayramın ikinci günü itibariyle de, Mesarya köylerine giderek, halkımızla kucaklaşmak istiyorum. Üçüncü günü de yine Serdarlı Köyleri'ne bir ziyaret gerçekleştirip, oradaki halkımızla bayramlaşmak niyetindeyim."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA