08 Mayıs 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele22°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

ADANA’DAKİ GÖSTERİDE 15 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK ÖLDÜ

Adana’daki gösteride 15 yaşındaki bir çocuk öldü

17 Haziran 2014 Salı 13:49

Adana'nın Seyhan ilçesinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşananları protesto etmek için düzenlenen gösteride İbrahim Aras adlı 15 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Doğan Haber Ajansı'na göre bazı görgü tanıkları, Aras'ın polis aracından atılan biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini söylerken, bazı görgü tanıkları ise çocuğun polise fırlatmaya çalıştığı cismin patlaması nedeniyle öldüğünü belirtti.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"PKK, KCK Terör örgütü mensubu şahıslar tarafından kanunsuz eylemler kapsamında sokak eylemlerinin başladığının öğrenilmesi, lastiklerle ateş yakılarak ana cadde her iki yönünün trafiğe kapatılması ve araçların durduralarak kimlik kontrolünün yapıldığı bilgisi alınması üzerine müdahale yapılmıştır."

"Bu esnada sokak eylemcileri tarafından güvenlik güçlerimize yönelik olarak çok sayıda el yapımı patlayıcı, Molotof kokteyl, taş, sopa benzeri maddeler ve malzemelerle saldırıda bulunulmuştur. Bahse konu yerde saat 17.15 sıralarında sokak eylemleri devam ederken iç kısımda bulunan 20067 sokakta büyük bir patlama sesi duyulmuştur. Yapılan çalışma neticesinde 14-15 yaşlarında bir eylemcinin anılan sokak içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen bir maddenin infilakı ile olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenilmiştir."

Açıklamada Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi. Dicle Haber Ajansı'nın haberinde ise Aras'ın başına polisin attığı bir ses bombasının isabet ettiği kaydedildi.

İnsan Hakları Derneği Akdeniz Bölge temsilcisi Avukat Tugay Bek'in, olay yerinden BBC Türkçeye aktardığı bilgilere göre, çocuğun kafatası parçalandı.

Bek "Cenazeyi gördüm ben. Gaz fişeği ile ölümler oluyor. Ancak böylesi bir travmaya gaz fişeğinin sebep olması pek olası gelmiyor diğer örneklerde rastlamadığımız için. Benim korkum, polisin bilmediğimiz bir silah kullanmış olması" dedi.

Bek, mahallelinin polisi cenazeye yaklaştırmadığını, savcı gelene kadar güvenliği mahallelinin ve BDPlilerin sağladığını, mahalledeki tepkinin ise büyümeye devam ettiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA