ADANA DEMİRSPOR-FENERBAHÇE MAÇININ HAKEMİ ALİ PALABIYIK’IN TARTIŞMALI KARARLARI!
Süper Lig 22. haftasında Adana Demirspor ve Fenerbahçe arasında oynanan maç 1-1'lik beraberlikle sona ererken, maçın hakemi Ali Palabıyık'ın kararları tartışma yarattı. Uzman yorumcular, Palabıyık'ın verdiği kararları analiz etti.

03 Şubat 2023 Cuma 15:58
Süper Lig’de oynanan Adana Demirspor-Fenerbahçe maçı nefes kesen mücadeleye sahne olurken, yaşanan pozisyonlar maçın önüne geçti. Hakem Ali Palabıyık’ın verdiği kararlar tartışma konusu olurken, beIN Sports’ta yorumculuk yapan eski hakemler Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım değerlendirmelerde bulundu.
Fenerbahçe’nin penaltı beklediği pozisyonlar ve son saniyede Miha Zajc’a yapılan faulü değerlendiren eski hakemler, Adana Demirspor’a verilen iki penaltının da doğru karar olduğunu ifade etti. Öte yandan, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ın bir pozisyonda topu ceza sahası dışında tuttuğu iddialarını da yorumlayan Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, tartışmalı pozisyonları detaylı şekilde yorumladı.
İşte Türkiye’yi ayağa kaldıran tartışmaları kararlara uzman yorumları:
MERT HAKAN’IN İPTAL EDİLEN GOLÜ
Bülent Yıldırım: Hissiyatım ele temasın olduğu yönünde. Yalnız VAR hakemliği yapmış biri olarak, burada sorun şu. Ben bunu ispat edebiliyor muyum? Elimde böyle bir açı var mı?Elle oynama tespitini arıyorum. Sahadan gelen birisi olarak, burada ele temasın mümkün olmuş olabileceğini ifade edeyim. Ancak bütün açıları değerlendirdiğim zaman ortada somut bir kanıt var mı? Orada soru işareti var. Burada elle oynamanın söz konusu olduğunu düşünüyorum. Eğer VAR odasında bu tespit varsa, kamuoyuyla paylaşsınlar. Elimizde sahip olduğum tüm açıları taradığımda ele temas olduğunu kanıtlayacak açı göremiyorum. Eğer kanıt yok ise, VAR sürece dahil olmamalı.
Deniz Çoban: Mert Hakan’ın elinin yukarı bükülmesi fiziken mümkün değil. Top temas ettiği için büküldüğünü düşünüyorum. Ele temas görüyorum.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.
BATSHUAYI’NİN PENALTI POZİSYONU
Deniz Çoban: Top Batshuayi’ye geliyor. Pozisyonun ihlal mi, değil mi diye bakarken tekrarladığımız bir cümle var. Oyuncunun bir sonraki hamlesini engelledi mi, avantajını elinden aldı mı. Top Batshuayi’ye gelecek, altıpasın üzerinde bundan büyük avantaj olur mu. Benim açımdan bu tartışmasız çok açık bir penaltı.
Bülent Yıldırım: Penaltı noktasıyla kale alanı arasında, hakemin görüş mesafesinde, orada başka tür bir spor var. Sadece penaltı değil, burada sarı kart da gerekir. Net bir pozisyon bu. Hakemle VAR arasında nasıl bir diyalog geçti bilmiyoruz. Ancak bu, aktif oyun bölgesinde olduğu için VAR’ın müdahil olması gerekirdi.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.
ALTAY BAYINDIR TOPU DIŞARI DA MI TUTTU?
Bülent Yıldırım: Benim gördüğüm, ceza alanı ön çizgisinin dışında topu tuttuğuna ilişkin hiçbir veri söz konusu değil. Çizgiler sınıra dahildir. Ceza alanı dışında tutulmadığını düşünüyorum. Onyekuru sonrasında da ayağını uzattı. Bu da sadece faul, kartı gerektiren bir ihlal yok.
Deniz Çoban: Ben de bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu pozisyonda.

VALENCIA’NIN PENALTI POZİSYONU
Bülent Yıldırım: Valencia dönmeye çalışırken temas hassasiyeti yüksek. Akintola ayağı yerdeyken topa doğru uzanıyor. Top için mücadele. Valencia’nın kolay yere düştüğü fikrindeyim. Devam kararı doğru.
Deniz Çoban: Bence de devam kararı doğru.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.
SAMET AKAYDIN’IN PENALTI POZİSYONU
Bülent Yıldırım: Bu tarz iyi yükselerek hamle yapıyorsanız, topa vuracaksınız. Belhanda topa temas edemiyor. Nasıl yükselmiş? O ayağın orada ne işi var? Diz omuza vuruyor, topa vuramıyorsunuz, el rakibin yüzüne geliyor, bir de üstüne düşüyorsunuz. Bu bir ihlal ve penaltı.
Deniz Çoban: 12. kural, rakibin üstüne sıçrıyor. Rakip yükselemiyor, topa ulaşamıyor ve düşerken de rakibin üstüne düşüyor. Benim açımdan da bu net bir penaltı. Oyuncu yükselirken rakibin üzerine sıçrıyor. Tamam, Belhanda oyuncudan önce sıçradı. Fenerbahçeli oyuncu kambura falan da yatmıyor. Belhanda’nın düşmesine de sebep olmuyor. Samet olabildiğince dik ve hedefinde top var. Buradan sonra Fenerbahçeli oyuncu dik duramıyor. Belhanda rakibin üzerine düşüyor.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.
MIHA ZAJC’A YAPILAN FAUL
Bülent Yıldırım: Tartışılacak bir şey yok burada. Bu hareket net faul.
Deniz Çoban: Benim açımdan net bir faul ama Ali Palabıyık oyna diyor.

Görüntü beIN Sports’tan alınmıştır.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.