24 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

ACİL KANA MESAİ ENGELİ!

Acil kana mesai engeli!

20 Ağustos 2014 Çarşamba 13:49

 Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yatan ve ameliyatı için acil kan gereken bir hasta için günlerce kan arandı. Ancak mesai saatleri dışında kan vermeye giden vatandaşlar “yarın gelin” yanıtı aldı…

Rana SARRO

Gerek yetersiz personel, gerekse fazla mesailer konusunda alınan tedbirler, Devlet hastanesinde özellikle acil kan konusunda sıkıntı yaratmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören ve acil olarak nadir bulunan A Rh (-) kana ihtiyacı olan hasta için kan bankasında, kayıtlı olan aynı kan grubundaki verici vatandaşlara hastaneden mesaj gönderilerek, kan vermeleri istendi; internet haber ve sosyal paylaşım sitelerinden çağrılar yapıldı.

Ancak gece saat 23.00 sıralarında, hastaneyi arayarak kan vermek istediklerini söyleyen iki duyarlı vatandaşa, ertesi günü saat 8.00 itibariyle kan verebilecekleri söylendi.

Öte yandan aynı tür kanın söz konusu hasta dışında hastanede yatan 2 ayrı hasta için de ihtiyaç duyulduğu öğrenildi.

“MESAJI ALDIM GİTTİM”kan bagis

Gazetemize konuşan gönüllü kan vatandaş, şunları anlattı:

“Gece 23 civarında hastaneyi aradım. Operatöre bağlandım. Kan vermek istediğimi söyledim. ‘İçeride bir kişi var ama yine de sizi bağlayayım’ dendi. Telefonu aktardığı görevli ise, ‘O hastanın ihtiyacı bugün giderildi, ama yarın ihtiyaç olacak. Yarın saat 8.00’de gelin’ dedi. Çok zor bulunan bir kana sahip olduğum için, kan grubum içeriden biliniyor. Bana zaten gün içerisinde hastaneden mesaj gelmişti. Ancak bu kadar acil olacağını bilmiyordum. Gece ‘çok acil’ diye haber görünce gitmem gerektiğini, hepimizin başına gelebileceğini düşündüm ve gittim. ‘3 hasta var kime vereceksiniz?’ diye soruldu. Ben de ‘fark etmez madem 3 hasta var, ihtiyaç olana kullanılsın’ dedim. Çünkü bizim de başımıza gelebilir. Vericiyim, 3 ay sonra yine kan vereceğim.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA