22 Kasım 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt14°C
  • İskele17°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

AB’NİN “TAPS” İSİMLİ TEKNİK DESTEK PROJESİ TANITILDI

AB’nin “TAPS” isimli teknik destek projesi tanıtıldı

27 Ocak 2016 Çarşamba 12:49

Kısa adı TAPS olan “Yerel paydaşların kapasitesinin geliştirilmesi ve özel sektörün rekabet edebilirliğinin iyileştirilmesine yönelik teknik destek programı”nın tanıtımı yapıldı.

Lefkoşa’daki AB Bilgi Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına kamu yararı amacıyla faaliyet gösteren ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

AB tarafından 1.3 milyon Euro meblağla finanse edilen ve DIADIKASA Danışmanlık Konsorsiyumu tarafından yürütülen projenin amaçları arasında Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik gelişimine ilişkin, kamu yararı amacıyla faaliyet gösteren kurumların kapasitelerini güçlendirmek, bir yandan da makro-ekonomik verileri işlerken diğer yandan teknik destek sağlamak, kuluçka merkezleri, inovasyon merkezleri, iş geliştirme merkezlerinin yönetimi konusunda ilgili kurumlara tavsiyelerde bulunulması ve özel sektörün gelişimiyle ilgilenen 3 Oda’nın (KTSO, KTTO, KTEZO) üyelerine sunduğu hizmetlerin çeşitliliği, kalitesi ve proje yürütme konularında daha verimli ve etkin olabilmeleri adına tavsiyelerde bulunulması da bulunuyor.

BIANCIARDI

Toplantıda açılış konuşmasını yapan, Kıbrıs Türk Toplumu İçin Yardım Gücü Bölüm Başkanı Alessandro Bianciardi, daha önce Kıbrıs’ta özel sektörün geliştirilmesi ve kalkınması için yaptığı çalışmalarda, girişimcilik, yaratıcılık ve adaptasyona elverişli olma özelliklerinin ön plana çıktığını, bu üç özelliğin sağlıklı sürdürülebilir bir pazar için önemli olduğunu söyledi.

Bianciardi, projenin amaçları içerisinde özel sektörün büyümesi ve geliştirilmesi, kamu-özel sektör birlikteliğinin sağlanabilmesi ve özel sektördeki iş olanaklarının artırılmasının da bulunduğunu ifade etti.

DUPLOUY

TAPS Ekip Lideri Jean-Claude Duplouy da, özel sektörün önümüzdeki dönemde kilit öneme sahip olacağını ifade ederek, özel sektörün sürdürülebilir kalkınması için birbiriyle daha uyumlu küresel politikaların uygulanması gerektiğini söyledi.

Duplouy, ekonominin her seviyesinde geniş tabanlı ortaklıkların yapılması gerektiğini, tüm kamu kurumları, odalar ve özel sektörün sürece dahil olması gerektiğini, bu bağlamda projenin sahiplenilmesini ve konsorsiyumun desteklenmesini istediklerini kaydetti.

Özel sektörün rekabet edebilirliğinin artırılması ve kapasitesinin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Duplouy, bu tip stratejik müdahalelerin ülkenin kâr edebilirliği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA