25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa19°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

ABD’NİN KIBRIS  SORUNUNA ÜST DÜZEYDE İLGİSİNİN GÖSTERGESİ”

ABD’nin Kıbrıs  sorununa üst düzeyde ilgisinin göstergesi”

22 Mayıs 2014 Perşembe 12:31

Talat Biden’in ziyaretini yorumladı:

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’ı ziyaretini, ABD’nin Kıbrıs sorununa olan üst düzeyde ilgisinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. Güven yaratıcı önlemler konusunun önemine işaret eden Talat, “Ancak en önemli güven sorunu liderler arasındadır” dedi.

2. Cumhurbaşkanı Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Talat, BRT’de katıldığı bir programda, çeşitli konuları değerlendirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Kıbrıs’ı ziyareti konusunu değerlendirmesi istenen Talat, ABD’nin “süper güç” niteliğini unutmadan, bu ziyarete her iki tarafın da özen göstermesi gerektiğini söyledi.

Talat, bu ziyaretin, kimin ne kadar samimi olduğunu göstermesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Talat, enerji konusundaki bir soruya karşılık, “ABD’nin enerji konusuna büyük önem verdiğini” hatırlattı ve “İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ABD’nin İsrail’in bulduğu gazın değerlendirmesi yanı sıra Avrupa’nın enerji güvenliğini de hesapladığını” belirtti.

Talat, Biden’ın bu ziyarette “koçbaşı” olarak geleceğini, gerisini ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin getirmesini beklediğini kaydetti.

Basında konu ile ilgili bazı haberlerde Biden’ın Cumhurbaşkanlığı binasına ana kapıdan girmeyeceğinin yazıldığına dikkat çeken Talat, bu gibi konuların sesli konuşulmasının işleri sadece kızıştırdığını, önemli olanın ziyaretin gerçekleşmesi olduğunu söyledi.

“Güven sorunu liderler arasında”

Güven yaratıcı önlemler konusunun önemli olduğunu belirten Talat, “Ancak en önemli güven sorunu liderler arasında” dedi.

2. Cumhurbaşkanı Talat, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades ile yaptığı toplantıdan da bilgiler verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA