29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

AB’DEN TÜRKİYE’YE ÖNERİLER...

AB üyesi ülkelerin, AB-Türkiye Ortaklık Komitesi çerçevesinde, Ankara’nın “Kıbrıs” kaynaklı tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi için önerileri seferber ettiği belirtildi...

AB’den Türkiye’ye öneriler...

19 Haziran 2016 Pazar 11:04

AB üyesi ülkelerin, AB-Türkiye Ortaklık Komitesi çerçevesinde, Ankara’nın “Kıbrıs” kaynaklı tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi için önerileri seferber ettiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesi; “Türkiye, Kıbrıs Kaynaklı Yükümlülükleri İçin AB Önerilerine Kepenk İndirdi” başlıklı haberinde, AB üyesi ülkelerin, AB-Türkiye Ortaklık Komitesi çerçevesinde Türkiye’ye, “Kıbrıs” kaynaklı tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi önerisinde bulunduğunu, aday ülke Türkiye’nin ise bu konuda katı olduğunu, “kepenkleri indirdiğini” , Kıbrıs sorununun çözümünden önce taahhütlerden hiçbirini yerine getirmeyeceğini açıkça ifade ettiğini savundu.

Gazete, AB’nin “açıklamalı gündemini”, bir diğer deyişle, 28 üye ülkenin ortak metnini bilme konumunda olduğunu yazarken, “açıklamalı gündemde”, Türkiye’nin yerine getirmediği tüm yükümlülüklerinin kayıt altına alındığını yazdı.

Habere göre, “açıklamalı gündem” içerisine ayrıca, yeni unsur olarak, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki üçüncü tur ihale ilanına yönelik tepkisi konusunda endişe duyulduğu ifadesi de ilave edildi.

Gazete, “açıklamalı gündemin”, Güney Kıbrıs için olumlu olarak addedildiğini, “açıklamalı gündemde” ayrıca, 79 milyon Türk vatandaşına vize serbestisi için Ankara’nın, 72 kritere ilişkin olarak tüm üye ülkelerle işbirliğinde bulunması gerektiğine de vurgu yapıldığını yazdı.

Gazete, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel’in “Güney Kıbrıs ile ilişkilerin normalleştirilmesi ve Protokol’ün yerine getirilmesi de dahil olmak üzere AB tarafından gündeme getirilen tüm konuların, Kıbrıs sorununun çözümünden sonra sağlanacağına” şeklinde yapmış olduğu açıklamaya da yer verdi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA