ABD’DEN “DAEŞ’E KARŞI MÜCADELE ÇABASINI ARTIRIN” ÇAĞRISI
ABD Savunma Bakanı Carter: "Hepimiz daha fazla çaba göstermeliyiz. Türkiye'nin daha fazla çaba göstererek, sınırlarında sıkça oluşan delikleri kontrol etmesi gerekiyor"

10 Aralık 2015 Perşembe 10:39
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, DAEŞ'e karşı verilen mücadelenin "hız kazandığını" belirterek, koalisyon ülkelerinden çabalarını artırmalarını istedi.
Carter, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'ne yaptığı konuşmada, bütün koalisyon ülkelerinin "daha fazla çaba göstermesi" gerektiğini söyledi.
DAEŞ'e karşı mücadelenin hız kazandığını belirten Carter, "Hepimiz daha fazla çaba göstermeliyiz. Türkiye'nin daha fazla çaba göstererek, sınırlarında sıkça oluşan delikleri kontrol etmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.
Carter, "Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri hava saldırılarına ilk günlerde katıldı, sadece hava saldırılarına. Fakat o zamandan beri Yemen'deki iç savaşla hem havadan hem karadan meşgul oldular" dedi.
"IRAK ORDUSU BELLİ BİR ÖLÇÜDE DAYANIKLILIK GÖSTERDİ"
"ABD'nin DAEŞ'e karşı stratejisi ve ABD'nin Irak ve Suriye politikası" başlığı altında konuşan Carter, geçtiğimiz aylarda ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'ta "özelleştirilmiş eğit ve donat" programı uyguladıklarını belirtti.
DAEŞ'e karşı verilen mücadele kapsamında Irak ordusuna büyük araçlara karşı kullanmak amacıyla AT-4 tipi omuzdan atılan füze eğitimi de dahil olmak üzere eğitimler verdiklerini belirten Carter, hala önlerinde uzun bir savaş olduğunu ve Irak ordusunun "belli bir ölçüde" dayanıklılık gösterdiğini söyledi.
“(KARA OPERASYONUN) YEREL GÜÇLERİ TARAFINDAN YAPILMASI GEREKİR"
Carter'ın açıklamaları üzerine konuşan Cumhuriyetçi Senatör John McCain ise, taktiksel olarak koalisyon güçlerinin bir gelişme gösterdiğini kabul etmekle birlikte, "Biz bu savaşı kazanmıyoruz. Zaman bizim tarafımızda değil" ifadelerini kullanarak tepkisini gösterdi.
McCain, şu anda DAEŞ'e karşı verilen mücadele içerisinde daha aktif bir kara harekatı gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Hala Rakka'yı geri almak isteyen karada bir askeri birlik yok" şeklinde konuştu.
Bakan Carter ise Başkan Obama yönetiminin DAEŞ'e karşı Amerikan askerlerinin karadan direkt operasyon yapmaması metodunu desteklediğini söyledi.
Carter yakın bir zamanda, bunun bir karşılık verebileceğini, fakat uzun vadeli politikada ABD için sıkıntılar yaratacağını söyledi. Carter, "Uzun vadede, ele geçirilen bölgenin güvenliği ve yönetimi konusunda ciddi sorunlarla yüzleşeceğiz, (kara operasyonu) yerel güçler tarafından yapılması gerekir" dedi.
Carter ile birlikte Silahlı Hizmetler Komitesi'ne konuşan ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı generallerinden Paul Selva ise DAEŞ'e karşı mücadele eden Suriyeli demokratik güçlerin ve Kürt müttefiklerin, alınması halinde Rakka'yı elde tutabileceklerinden emin olmadığını söyledi.
Selva, Suriyeli demokratik güçlerin ve Kürt müttefiklerin Rakka'ya baskı uygulamak istediklerini belirterek, devamında, "Güvenliğin sağlanması ve kontrolü konusunda yeterince güç gösterebilecekleri çok net değil" değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmasında kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Suriye'de "uçuşa kapalı bölge" konusuna da değinen Selva, bunun siyasal ve askeri sebeplerden dolayı olamayacağını belirterek, "Asıl sorulması gereken soru, şu an bunun için siyasal ortam uygun mudur?" ifadesini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
Döviz güne nasıl başladı?Döviz güne nasıl başladı?17 Nisan 2025 Perşembe 09:13PARA BORSA
Seçime doğru anketler yayınlanmaya başladı.... Kim önde?Seçime doğru anketler yayınlanmaya başladı.... Kim önde?17 Nisan 2025 Perşembe 08:56KIBRIS
Hava sabah yer yer sisli, hafta boyunca genellikle açık ve parçalı bulutluHava sabah yer yer sisli, hafta boyunca genellikle açık ve parçalı bulutlu17 Nisan 2025 Perşembe 07:53KIBRIS
Gönyeli ve İskele’de elektrik kesintileri gerçekleşecekGönyeli ve İskele’de elektrik kesintileri gerçekleşecek17 Nisan 2025 Perşembe 07:52KIBRIS
Bakanlar Kurulu, 206 yabancı uyruklu kişiye taşınmaz mal satın alma izni verdiBakanlar Kurulu, 206 yabancı uyruklu kişiye taşınmaz mal satın alma izni verdi17 Nisan 2025 Perşembe 07:51KIBRIS
ARUCAD, Dünya Sanat Günü'nde Girne Ramadan Cemil Meydanı'ndaydıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), 15 Nisan Dünya Sanat Günü'ne özel olarak Girne Ramadan Cemil Meydanı'nda anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.16 Nisan 2025 Çarşamba 17:32ARUCAD
Gavcar Mantarından Ayrelliye Kıbrıs Otlarıyla Sürdürülebilir SofralarKıbrıs’ın zengin florasında doğal olarak yetişen yenilebilir otlar, tarihsel, kültürel ve besleyici değerleriyle 3. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Habitat Cyprus 2025’te öne çıktı.16 Nisan 2025 Çarşamba 17:28YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
AYM'nin Can Atalay kararı TBMM'de okundu, kriz çıktıAKP'den "Gülizar Biçer Karaca, Meclis Başkanvekilliği görevinden alınsın" talebi16 Nisan 2025 Çarşamba 17:26TÜRKİYE
Erhürman: Hiç kimsenin haddini aşarak bu halka hakaret etmesine izin vermeyiz“Diyalog ve diplomasi her zaman iyidir”16 Nisan 2025 Çarşamba 17:18KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs