25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

ABD KIBRIS'TAKİ BM'Yİ ÖVDÜ

ABD Kıbrıs'taki BM'yi Övdü

04 Temmuz 2013 Perşembe 14:53

UNAmerika Birleşik Devletleri’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçisi Bayan Rosemary DiCarlo, Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün (UNFICYP) operasyonlarının çok değerli olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler’de bir brifing sırasında,  “Kıbrıs’ta bir Birleşmiş Milletler misyonunun bulunmasının gerekli olup olmadığı” şeklinde bir soruyu yanıtlayan DiCarlo, şöyle dedi:

“UNFICYP’in bütün taraflar için çok değerli olduğunu görüyoruz ve yeniden ben buradaki ulusal yetkim dâhilinde konuşuyorum”.

UNFICYP’in görüşmelere ve müzakerelere bir ortam yaratmada gerçekten yardımcı olan bir dizi güven yaratıcı önlemlere katkıda bulunduğunu ifade eden Rosemary DiCaro, “Kıbrıs hükümetinin bu misyonun %50’sini desteklediğini anlıyorum ki BM tarafından sadece yarısı finanse edildi” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim’la birlikte 15 Temmuz’da bir istişarede bulunacak ve Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişkiler, bir çözüme varma çabalarında daha fazla ilerleme sağlama olasılığı elde edilmesi görüşülecek.

BM Güvenlik Konseyi üyeleri konuyu, UNFICYP’e asker veren ülkelerle yapılacak toplantıda, 10 Temmuz Çarşamba günü görüşmeye başlayacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Güvenlik Konseyi’ne raporunun, 8-10 Temmuz tarihleri arasında bir günde sunulması bekleniyor.

UNFICYP’le ilgili kararın 30 Temmuz Salı günü görüşülmesi ve kabul edilmesi öngörülüyor. (KHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA