19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt11°C
  • İskele15°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

ABD BAŞKAN YARDIMCISI BİDEN FİLİSTİN'DE

Filistin Devlet Başkanı Abbas: "İki devletli çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşası, bölgemizdeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarıdır"

ABD Başkan Yardımcısı Biden Filistin'de

10 Mart 2016 Perşembe 08:27

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, iki devletli  çözüm seçeneğine dair umutların yeniden inşasının, bölgedeki güvenlik, barış ve  istikrarın anahtarı olduğunu söyledi. 

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas, resmi  temaslarda bulunmak üzere bölgeye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve  beraberindeki heyetle Ramallah'taki başkanlık binasında bir araya geldi. Terörün  her çeşidiyle mücadelenin zorunlu olduğunu belirten Abbas, "DAEŞ ve teröre karşı  kazanılacak zafer, 1967 sınırlarına tabi, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız  Filistin devletinin kurulmasını gerektirir" dedi.

    İsrail makamlarının son 5 ayda 200 Filistinliyi öldürdüğünü vurgulayan  Abbas, "4 Haziran 1967 sınırlarına tabi, iki devletli çözüm seçeneğine dair  umutların yeniden inşası, bölgemizdeki güvenlik, barış ve istikrarın anahtarıdır.  İşgalin varlığının sabitlenmesi ve Yahudi yerleşim birimlerinin inşasına devam  edilmesi ise bölgedeki şiddetin ve kan akmasının sebebidir" diye konuştu.

    Abbas, Biden'a dün öldürülen ABD vatandaşı için taziyelerini de  iletti.

    Biden ise ülkesinin iki devletli çözüme bağlılığı ve Yahudi yerleşim  yerlerinin inşası konusundaki tutumuna dikkati çekti.

    Salı günü İsrail gelen ABD Başkan Yardımcısı Biden, eski İsrail  Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmüştü. Biden'ın  Filistin ziyareti kapsamınsa ise Abbas ve Filistinli liderlerle görüşmesinin  ardından ülkeden ayrıldığı bildirildi.

 

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA