AB, TERÖRLE MÜCADELEDE ÜYELER ARASI BİLGİ PAYLAŞIMINI ARTIRMAK İSTİYOR
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa'daki son terör saldırılarından sonra üyeler arasında yeteri kadar bilgi paylaşımı olmadığından yakındı ve paylaşımı artırmayı planladıklarını bildirdi.

12 Kasım 2020 Perşembe 14:50
AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadele konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Avusturya ve Fransa'da son dönemde düzenlenen terör saldırılarından sonra AB içinde almak istedikleri önlemleri sıraladı.
Johansson, bilinen tüm yabancı terörist savaşçıların Schengen bilgi sistemine kaydedilmesi gerektiğini, böylece bu kişilerin AB sınırlarından girerken tespit edilebileceğini söyledi.
Viyana saldırısını düzenleyen kişinin Slovakya'dan mühimmat almaya çalıştığını, Almanya ve İsviçre'de temas ettiği kişiler bulunduğunu hatırlatan Johansson, AB ülkelerinin bilgi paylaşımını artırması gerektiğini vurguladı ve uçuşlarda Yolcu İsim Kayıt (PNR) sistemi yönetmeliğinin tüm AB üyesi ülkeler tarafından uygulanmasını istedi.
Johansson, ülkelerin kolluk kuvvetleri arasında DNA, parmak izi ve araç plaka bilgileri paylaşımını kolaylaştırmak için mevcut uygulamaları güncellemeyi planladıklarını, kolluk kuvvetlerinin iş birliğinden ortaklığa ilerlemesini istediklerini bildirdi.
Johansson, Avrupa'daki ibadethanelerin korunması için önlemleri artıracaklarını, buna daha fazla kaynak talep edeceğini belirtti.
Europol'ün Avrupa'da polis iş birliğinin omurgasını oluşturduğunu söyleyen Johansson, terörle mücadelede internetin çok önem taşıdığını, teröristlerin propagandasını internet üzerinden yaptığını vurguladı.
Johansson, "Bu yıl sadece temmuz ayında Europol'ün internet birimi, bir saldırının nasıl düzenleneceğini bile anlatan terör içerikli 2 bin linki kaldırdı. Europol yardım etmek isteyen platformlarla çalışmaya devam edecek ama gönüllü iş birliği yeterli değil. AB üyesi ülkelerin terör içeriklerinin 1 saat içinde kaldırılması için servis sağlayıcılarına, kurulu olduğu yer neresi olursa olsun talimat verebilmelidir." dedi.
Johansson, Avrupa Parlamentosu'ndan, terör içeriğinin internetten kaldırılması konusunda en kısa sürede yasa çıkarmasını istedi.
Entegrasyon ve ve uyumun önemine dikkati çeken Johansson, göçün Avrupa için tehdit olmadığını vurguladı. Johansson, AB'de şu an başka ülke vatandaşı 22 milyon kişi bulunduğunu, Viyana'daki saldırıda yaralı polise yardım eden kişinin 23 yaşındaki bir Filistinli göçmen olduğunu dile getirdi.
Kanunsuz avlanmaErgazi-Kilitkaya köyleri arasında 14 numaralı av bölgesinde, bölgede avlanmakta olan kimliği meçhul avcı/lar tarafından açılan ateş sonucu ise, 1 kişi yüzünden yaralanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.01 Kasım 2026 Pazar 19:57KIBRIS
Dikkat bu okullarda grev var!KTOEÖS, yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak01 Kasım 2026 Pazar 19:09LEFKOŞA
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.