20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

AB KOMİSYONU MUKTESEBATI TANITIYOR

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği tarafından “Topluluk Müktesebatının Tanıtılmasına Yönelik Seminerler” dizisi bu sabah Merit Otel’de gerçekleştirilen seminerle başladı.

AB Komisyonu Muktesebatı tanıtıyor

25 Ocak 2016 Pazartesi 13:21

25-28 Ocak tarihleri arasında yapılacak seminerlerin kamu görevlilerine yönelik program bu sabah Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve AB Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği Siyasi Analisti ve Basın Müşaviri Kezban Akansoy’un açılış konuşmalarıyla başladı.

AKANSOY: “JUNCKER’İN TALEBİYLE 4 SEMİNER YAPILIYOR”

Kezban Akansoy, Kıbrıs müzakerelerinde sürecin ciddi ilerlemelerle devam ettiği yönünde izlenimler olduğunu kaydederek, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in talebiyle 4 bilgilendirme semineri yapılacağını açıkladı.

1453718072

Akansoy, seminerlerde, kişi ve malların serbest dolaşımı, dış politika, göç ve insan ticaretinin önlenmesi, yolsuzluğun önlenmesi, hukuk, sosyal politikalar ve istihdam gibi konuların ele alınacağını kaydetti.

ERÇİN: “AB’YE UYUMUN ÇOK MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ”

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin de konuşmasında, Kıbrıs Türk tarafının tüm kararlılığıyla Kıbrıs görüşmelerini sürdürdüğünü ifade ederek, Avrupa Komisyonu’nun liderlerin sürdürdüğü müzakereleri desteklemek için söz konusu seminerlerin kararını aldığını söyledi.

Erçin, bu çalışmaların daha önceden başlamasını umduklarını ve AB’ye uyumun çok meşakkatli bir süreç olduğunu hatırlatarak, Kıbrıslı Türklere düşen en büyük görevin uzmanların aktaracağı bilgiler çerçevesinde bu çalışmaları en kısa sürede daha ileriye götürmek olduğunu kaydetti.

1453718074

4 gün sürecek etkinliklerden dolayı teşekkür eden Erçin, yapılacak çalışmaların toplumu geleceğe hazırlayacak şekilde yapılmasını arzuladıklarını ifade etti.

BUGÜNKÜ KONULAR

Seminerde bugün 09.15 – 17.15 saatleri arasında sırasıyla, “Avrupa Adalet Alanı, Serbest Dolaşım, Tüketici Haklarının Korunması, Medeni Hukuk, Ceza Hukuku ve Adalete Erişimde Sınırötesi İşbirliği, Temel Haklar Şartı, AB’nin Göç Kuralları, Ortak Dış Politika ve Güvenlik Politikaları, Yolsuzluğun Önlenmesi ve Yolsuzlukla Mücadele, Sosyal Politikalar ve İstihdam” konuları ele alınacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA