AB HER YIL YAŞLANAN NÜFUS YÜZÜNDEN 1 MİLYON İŞ GÜCÜ KAYBEDİYOR: "YASAL GÖÇ YOLU AÇILMALI"
Eurostat'ın yaptığı tahminlere göre AB ülkelerinde 65 yaş ve üzeri nüfusun payının 2022'de yüzde 21,1'den yüzyıl sonunda yüzde 31,3'e çıkması bekleniyor.

09 Ocak 2024 Salı 19:36
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, yaşlı nüfus yüzünden her yıl bir milyon iş gücü kaybı yaşadığı AB için daha çok yasal göç yolunun açılması gerektiğini savundu.
Ylva Johansson, yasadışı göçle mücadele eden AB’nin iş gücü açığını karşılamak için daha meşru seçenekler bulmaya acil bir şekilde ihtiyacı olduğunu söyledi.
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ile Yunanistan’a yaptığı resim ziyaret sırasında basının sorularını yanıtlana Johansson, “Demografik nedenlerden dolayı AB'de çalışma çağındaki nüfus yılda 1 milyon azalıyor. Bu, yasal göçün yılda aşağı yukarı 1 milyon artması gerektiği anlamına geliyor. Bunu başarmak gerçekten zor bir iş." dedi.
Görev süresi haziran ayında düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından bitecek AB Komisyonu, bu süre içinde AB genelinde göç kurallarında yapılacak reformu tamamlamak için çalışıyor.
AB Komisyonu’nun bu konuda hazırladığı reform konusunda geçen ay ön anlaşma sağlanmıştı.
AB ülkelerinde 65 yaş ve üstü nüfusun oranı yüzde 31’i geçecek
AB’nin resmi istatistik kurumu Eurostat'ın yaptığı tahminlere göre AB ülkelerinde 65 yaş ve üzeri nüfusun payının 2022'de yüzde 21,1'den yüzyıl sonunda yüzde 31,3'e çıkması bekleniyor.
Kaçak göçle mücadele konusuna da değinen Johansson, bu konunun AB’de ırkçılık ve yabancı düşmanlığını körüklediği görüşünü dile getirdi.
Konuyla ilgili şeffaf olanması gerektiği ve yasal göç yollarının açılması gerektiğini savunan Johansson, “AB vatandaşlarının bize asıl sorduğu ve öğrenmek istediği kaç göçmenin geldiği değil, bunu düzenli bir şekilde yaparsak nasıl yöneteceğimiz ve kimin geleceği konusunda kontrolün kimin elinde olacağı sorusunun yanıtı.” dedi.
AB Komisyonu ‘yetenek havuzu’ projesi hazırlamıştı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İçişleri Temsilcisi Ylva Johansson tarafından kasım ayında tanıtımı yapılan “AB Yetenek Havuzu”, iş arayan göçmenleri beceri ve niteliklerine göre elverişli ve ihtiyaç duyulan boş pozisyonlarla buluşturarak, AB'nin istihdam piyasasındaki ciddi eksikliğini gidermeyi hedefliyor.
AB’nin “Yetenek Havuzuna”, katılım üye devletler için gönüllülük esasına dayanıyor ancak Brüksel, mesleki eğitim ve beceri kazandırmaya yönelik finansman gibi teşviklerin başkentleri bu projeye katılmaya teşvik edeceğini umut ediyor.
Bu platform, Avrupalı çalışanları diğer AB ülkelerindeki iş teklifleriyle buluşturan mevcut EURES platformunu temel alacak.
Yüzyılın sonuna kadar 7 milyon göçmen işçiye ihtiyaç var
Avrupa Komisyonu'na göre, yaşlı nüfus emekli olurken ve çalışan nüfus azalırken, AB ülkelerinde, özellikle inşaat, sağlık ve bilişim sektörlerinde vasıflı işgücünde ciddi eksiklikler yaşanıyor.
Demografik değişim nedeniyle bu yüzyılın sonuna kadar AB’nin işgücü piyasasında ilave yedi milyon işçiye daha ihtiyacı olacak.
AB’nin yürütme organı olarak görev yapan Komisyon, işgücü piyasasında öngörülen değişimin olası ekonomik sonuçları konusunda şimdiden uyarıda bulunarak, bunun kamu bütçeleri, emeklilik maaşları ve sağlık sistemi üzerinde büyük bir baskı oluşacağı konusunda sürekli uyarıda bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadınlar Basketbol Ligi’nde Sezon İskele’de BaşlıyorGirne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan sezon açılış maçı, söz konusu salonda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle İskele Dr. Fazıl Küçük Spor Salonu’na alındı.18 Nisan 2025 Cuma 16:05BASKETBOL
Şimdi de Cübbe ve Sarık tartışması...Gazeteci Serhat İncirli bu sabahki programını cübbe ve sarık ile sunmuştu... Tepkiler var...18 Nisan 2025 Cuma 14:41KIBRIS
Denktaş, “Görünen yüzün arkasında başka bir plan var” Serdar Denktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KKTC vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Denktaş, yetkili ağızlardan art arda yapılan açıklamaların bilinçsizlikle açıklanamayacağını belirtti.18 Nisan 2025 Cuma 14:40KIBRIS
Bekirpaşa Lisesi'nde Öğretmenlere tehdit!“Derslere girmezseniz hakkınızda soruşturma başlatılacak”18 Nisan 2025 Cuma 14:30İSKELE
İsias Otel’in yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlilerinin davası 24 Nisan'daAdıyaman'da 72 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan İsias Oteli'nin yıkılmasında kusuru bulunan kamu görevlileri hakkında açılan davanın ilk duruşması, 24 Nisan Perşembe günü başlayacak.18 Nisan 2025 Cuma 14:22TÜRKİYE
Girne’de Kulis Bar kurşunlandı!Girne’de faaliyet gösteren Kulis Bar, gece yarısı kurşunlandı. Polis, olay sonrası gerçekleştirilen operasyon kapsamında 5 kişinin tutuklandığını duyurdu.18 Nisan 2025 Cuma 14:19GİRNE
Rum ve Boşbakan denilen Üstel Ankara'dan dönüyor! UBP hareketli!Tüm UBP üyeleri Üstel’i karşılamak üzere Ercan Havalimanı’na davet edildi18 Nisan 2025 Cuma 14:09KIBRIS
Boynuna yatak bazası düştü, hayatını kaybetti!Dikmen’de sakin 51 yaşındaki Selma Güleryüz, dün saat 09.30 sıralarında kalmakta olduğu ikametgah içerisinde, yatak bazası boynu üzerine düşmüş şekilde cansız olarak bulundu.18 Nisan 2025 Cuma 13:44KIBRIS
52 yaşındaki Hakan Anter kayıpPolisten verilen bilgiye göre, Anter aranıyor…18 Nisan 2025 Cuma 13:43KIBRIS
Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldiDünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi17 Nisan 2025 Perşembe 09:15SPOR
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs