29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

91 YAŞINDAKİ LİDERE HAPİS CEZASI

91 yaşındaki lidere hapis cezası

15 Temmuz 2013 Pazartesi 19:50

250106[1]Bangladeş'te Cemaat-i İslami'nin eski lideri Azzam 90 yıl hapse mahkum edildi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin eski lideri Ğulam Azzam'ın yargılandığı Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, 1971'deki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı'nda savaş suçları işlediği gerekçesiyle 91 yaşındaki Azzam'ı 90 yıl hapse mahkum etti.

Azzam'ın savunma avukatlarından Tacul İslam, Azzam'ın 62 ayrı suçtan yargılandığını açıklayarak, "62 suçun 61'i Azzam'ın 1971 yılındaki Bangladeş Bağımsızlık Savaşı süresince yaptığı konuşmalardan oluşuyor. Ğulam Azzam, yaptığı konuşmalarda Bangladeş'in Pakistan'dan ayrılmasının Müslümanları böleceğini söylemiş ve ayrılmanın Bangladeş menfaatine olmayacağını savunmuştu" diye konuştu.

İslam, mahkemenin Azzam'a atfedilen suçları kabul ettiğini aktararak, "Ğulam Azzam'a Cemaat-i İslami'nin önemli lideri olduğu ve idam kararının da daha büyük tepkiye yol açacağı için 90 yıl hapis cezası verildi. Hiçbir kanuna göre bu sebeplerle 91 yaşındaki insanı 90 yıl hapse mahkum edemezsiniz" dedi. İslam, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Öte yandan, Cemaat-i İslami Partisi ve Bangladeş Milliyetçi Partisi bugün ülkede genel grev ilan etti. Protestolarda Cemaat-i İslami destekçileri ile polis arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Ğulam Azzam ile 10 Cemaat-i İslami lideri ve 2 Bangladeş Milliyetçi Parti milletvekili, bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karıştıkları gerekçesiyle Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde idamla yargılanıyor.

Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi eski dini lideri Abdülkelam Azad'ı ve Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ı gıyabi idam cezasına, Genel Başkan Yardımcısı Mevlana Delvar Hüseyin Saidi'yi idam cezasına ve eski Genel Başkan Yardımcısı Abdül Kerim Molla'yı da ömür boyu hapse mahkum etmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA