23 Nisan 2024
  • Lefkoşa12°C
  • Mağusa15°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele15°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

9 YAŞINDAKİ KIZA CİNSEL İSTİSMAR

Mağusa’da evinin önünden geçen 9 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulundu...

9 yaşındaki kıza cinsel istismar

29 Ocak 2016 Cuma 09:54

Mağusa’da infiale neden olan bir olay yaşandı. Geçtiğimiz günlerde 65 yaşındaki Abdurrahman Potak, evinin önünden yoldan geçen 9 yaşındaki küçük kızı evine çağırarak cinsel istismarda bulduğu iddia edildi. Olayın önceki gün polise intikal etmesiyle birlikte “Cinsel istismar” suçlamasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlı Potak, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Kapalı oturum yapıldı...

“Cinsel istismar” suçlamasıyla ilgili olarak dün teminat maksatlı Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Abdurrahman Potak’ın teminat duruşması kapalı oturum olarak yapıldı. İddia Makamı adına mahkemede hazırda bulunan Savcı Hasan Çaltılı, müştekinin 9 yaşında olduğunu belirterek, küçüklerin çıkarlarını ve tarafların da özel hayatını dikkate alarak Anayasa Madde 17 gereği oturumun kapalı celse olarak yapılmasını talep etti. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer ise talebi uygun bularak oturumun kapalı celse olarak yapılmasına karar verdi.

Evine çağırdı ve cinsel istismarda bulundu...

Elde edilen bilgilere göre zanlı Abdurrahman Potak, geçtiğimiz günlerde kendisine ait evin önünden geçen 9 yaşındaki küçük kızı evine çağırdı ve evine gelen küçük kızın cinsel organını okşamak suretiyle cinsel istismarda bulundu. Olay ise küçük kızın ailesinin önceki gün polise yaptığı şikayet üzerine ortaya çıktı. Yine elde edilen bilgilere göre küçük kıza tanıtma merasimi yapıldı ve küçük kız zanlıyı tanıdı. Şikayet üzerine tutuklanan zanlı Potak’ın ise aleyhindeki ithamlara “Sarhoştum hatırlamıyorum” şeklinde cevap verdiği öğrenildi.

Tutuksuz yargılanacak...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Abdurrahman Potak’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve 2 KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA