29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

9 AYDA 57 KİLO VERDİ

Hırs ve azimle 9 ayda 57 kilo veren İnegöllü iş insanı görenleri hayrete düşürüyor.

9 Ayda 57 Kilo Verdi

25 Ocak 2016 Pazartesi 12:33

Hırs ve azimle 9 ayda 57 kilo veren İnegöllü iş insanı görenleri hayrete düşürüyor. Bir devre 133 kiloya kadar çıkan 34 yaşındaki Nurullah Çetinkaya, fazla kilolarından nasıl kurtulduğunu anlattı.

28 yaşından itibaren kilo almaya başlayarak 133 kiloya kadar çıkan iş adamının, 9 aylık sürede 57 kilo vermesi görenleri şaşırtıyor. Genç iş insanı, 5 sene süren obezite hastalığından 9 aylık tedavi sürecinde kurtularak 78 kiloya düştü. 28 yaşından itibaren hızla kilo almaya başladığını ve 133 kiloya kadar çıktığını belirten Nurullah Çetinkaya, ?5 yıl boyunca 133 kilo civarında kaldım. Büyük sorun yaşıyordum. Bir gün bir dostum tedavi olabileceğimi söyledi. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 16 Nisan 2015 tarihinde bir sıhhat kuruluşuna gittim. Doktorumun tavsiyelerine uyup, tedavi olup kendime dikkat ettim? dedi.

9 aylık tedavi süreci sonucunda 133 kilodan 78 kiloya düştüğünü bildiren Çetinkaya, ?Kilolarımdan kurtulunca dünyaya bir daha geldim sanki. Çok mutluyum. İstediğimi yapıyorum, istediğimi giyiniyorum. Doktorum bana sporu yasaklamıştı. Sağlıklı beslendim, yürüyüş yaptım, her gün yüzdüm. Kilo vermemi bunlara borçluyum. Ben zayıfladım, herkes zayıflasın istiyorum. Kiloluyken üzerime esbap bulamıyordum. İstediğim bir şeyi alamıyordum. Hayatı dolu dolu yaşayan bir insan değildim. Bir saat bile koluma takmak istemiyordum. Kilo verdikten sonra her gün farklı bir şeyler almak istiyorum. Yaşadığımın farkındayım. Kilo benim için en büyük problemdi? diye konuştu.

SAĞLIKLI BESLENİN

Kilo verme sorunu olanlara da tavsiyelerde bulunan Çetinkaya, ?Sağlıklı beslenin, bu kilolardan benim gibi kurtulun, yaşama bir daha başlayın? ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA