16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

800'DEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

800'den fazla kişi tahliye edildi

11 Şubat 2014 Salı 08:39

302571[1]Humus'ta tarafların, çatışmalara ara vermesi üzerine tahliyeler sürüyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Martin Nesirky, Suriye'deki tarafların çatışmalara verdikleri arayı üç gün daha uzatma kararlarından BM'nin memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu aranın Humus'tan daha fazla sivilin tahliyesi ve daha fazla yardım malzemesinin kente ulaştırılmasına imkan sağlamasını umduklarını kaydeden Nesirky, 7 Şubat'tan bu yana 800'den fazla kişiyi tahliye etmeyi ve 2 yıldır hiç malzeme sokulamayan bölgeye acil yardım maddesi ulaştırmayı başardıklarını söyledi. Tahliye edilen kişilerin BM gözetiminde olduğunu kaydeden Nesirky, bu sivillere zarar gelmemesi için yardım görevlilerin kendilerine eşlik ettiğini anlattı.

11 KİŞİ ÖLDÜ

Tahliyeler sırasında BM ve Suriye Kızılayı görevlilerine yönelik kasıtlı olarak ateş açılmasını da değerlendiren Nesirky, 11 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek BM'nin sorumluların bulunması için soruşturma başlattığını belirtti. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin başlattığı soruşturmada verilerin toplanmakta olduğunu anlatan Nesirky, insani yardım çalışanlarına saldırılmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Nesirky, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da Şam'da bulunan yardım görevlilerine mektup yazarak son derece riskli bir ortamda yaptıkları fedakar çalışmalar nedeniyle kendilerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA