25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa19°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele19°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara20°C

800 DOLAR’A İNSAN KAÇAKÇILIĞI...

Mağusa Limanı’nda bir tırın içine saklanan Somali uyruklu 2 kişi yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek isterken yakalandı.

800 Dolar’a insan kaçakçılığı...

17 Şubat 2016 Çarşamba 10:50

İnsan kaçakçılarına toplam 1600 Dolar kaptıran ve ülkede çıkacakları sırada polise yakalanan Somalililere ile tır şoförü Şahin İbiş tutuklanarak Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mağusa Limanı’nda bir tırın içine saklanan Somali uyruklu iki kişi yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek isterken yakalandı. Yasa dışı yollardan Türkiye’ye gitmek için tırın içine saklanan ve insan kaçakçılarına toplam 1600 Dolar kaptıran Osman Abdi Yusuf ile Nasteho Mohammad Ali ve Yusuf ile Ali’yi yurt dışına kaçırmak isteyen tır şoförü Şahin İbiş tutuklanarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Yetkili makamdan izinsiz yurt dışına çıkma” ve “İnsan kaçakçılığı” suçlamasıyla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan İbiş, Yusuf ve Ali, tahkikat maksatlaçrı bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalacak. Mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 4 kişi ise aranıyor.

sahin

nasteho mohammad ali

POLİS TARAFINDAN FARKEDİLDİLER

Meselenin tahkikat memuru Mehmet Emin Doğan, 15 Şubat tarihinde zanlı Şahin İbiş’in, zanlı Osman Abdi Yusuf ile Nasteho Mohammad Ali’yi kullanımındaki TFZ 032 plakalı tır aracın yolcu koltuğuna gizleyerek yetkili makamlardan izin almaksızın Türkiye’ye götürmek için Mağusa Limanı’na götürdüğünü açıkladı. Tırın çıkış işlemlerinin yapıldığı sırada görevli polis memuru tarafından tırda yapılan aramada zanlı Yusuf ile Ali’nin saklandıkları yerde tespit edildiklerini belirten Doğan, zanlı İbiş’in ise tırın yanında tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Doğan, akabinde zanlı İbiş’ten yapılan soruşturmada zanlı Yusuf ile Ali’yi bir kişiden teslim alarak kanunsuz yollardan ada dışına çıkarmak için limana getirdiğinin tespit edildiğini belirterek, konu kişinin arandığını açıkladı.

İNSAN TACİRLERİNE 1600 DOLAR VERDİLER

Polis Memuru Mehmet Emin Doğan, zanlı Osman Abdi Yusuf ile Nasteho Mohammad Ali’nin yasal yollardan adaya giriş yaptıklarını, zanlı Yusuf’un YDÜ’de öğrenci olduğunu, zanlı Ali’nin ise turist vizesinin bittiğinin tespit edildiğini söyledi. Zanlı Yusuf ile Ali’den yapılan soruşturmada zanlı Yusuf’un Lefkoşa’da Somali uyruklu bir kişiye toplam 1600 Dolar verdiğinin tespit edildiğini belirten Doğan, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 4 kişinin arandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Doğan, her 3 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

TUTUKLU KALACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Şahin İbiş, Osman Abdi Yusuf ve Nasteho Mohammad Ali’nin tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA