20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

8. ÖZEL ATLETİZM OYUNLARI BAŞLIYOR

Oyunlara, KKTC sporcularının yanı sıra Türkiye ve İngiltere’den gelen sporcular da katılacak.

8. Özel Atletizm Oyunları başlıyor

03 Mayıs 2016 Salı 13:55

 8. Özel Atletizm Oyunları, 5-6 Mayıs tarihlerinde Lefkoşa’da yapılacak. Oyunlara, KKTC sporcularının yanı sıra Türkiye ve İngiltere’den gelen sporcular da katılacak. 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, KKTC genelinde ilköğretim düzeyinde 450 özel gereksinimli öğrenci öğrenim görüyor.

Özel Atletizm Oyunları, bu özel gereksinimli öğrencilerin sağlık ve kondisyonlarının geliştirilmesi, oyun becerilerinin artırılmasının yanı sıra davranış problemlerinin azalması, özgüven ve olumlu benlik kavramlarını geliştirmek amacıyla düzenleniyor.

Özel gereksinimli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Özel Atletizm Oyunlarına KKTC sekizinci kez ev sahipliği yapıyor.

2009 yılında başlayan Özel Atletizm Oyunları, 2011 yılından sonra Türkiye ve İngiltere’nin de katılımı ile uluslararası nitelik kazandı. 2013 yılından itibaren ise Azerbaycanlı sporcular da oyunlarda yer almaya başladı.

Özel Atletizm oyunlarında 6-18 yaşları arasındaki özel sporcular yarışmakta iken bu yıl itibariyle 18 yaş üstü özel sporcular da katılacak.

Yarışmalar 5-6 Mayıs tarihlerinde 09.00-12.00 saatleri arasında Lefkoşa Atatürk Stadyumu’nda, ülke sporcuları, Türkiye ve İngiltere’den gelen özel sporcuların katılımı ile gerçekleştirilecek.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA