27 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

770 BİN 500 TL BULUNDU

770 bin 500 TL bulundu

06 Ağustos 2014 Çarşamba 13:30

12. GÜNDE BULUNDU:Güzelyurt’ta 24 Temmuz tarihinde gerçekleşen soygun olayında çalınan 3 Milyon TL’nin bulunması için günlerdir aralıksız araştırmalarına devam eden polis, 12’nci günde paranın 770 Bin 500 TL’sini ele geçirdi. Polis, zanlı M.F eşliğinde, 3 ayrı noktada gerçekleştirdiği aramalarda paraları gömülü vaziyette buldu.

PORTAKAL BAHÇESİNDEKİ PARA: Günlerdir devam eden aramalar sonucunda Eski Akdeniz Yolu ve Güneşköy’de bir portakal bahçesinde ve zanlının evinin bahçesinde yapılan aramalarda, 3 Milyonun 770 Bin 500 TL’sine ulaşıldı.

3 TUTUKLU, 2 ARANAN ŞAHIS: Basına açıklama yapan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, çalınan paranın bir kısmına ulaşıldığını kaydederken, B.Ç, M.F ve R.A’nın tutuklandığını halen 2 zanlının ise aranmakta olduğunu kaydetti.

Rana SARRO

Soygun olayı ile ilgili dün Güzelyurt’ta oldukça hareketli ve heyecanlı saatler yaşandı. Soygun ile ilgili olarak tutuklanan M.F’nin polise verdiği ifade doğrultusunda, Güzelyurt bölgesinde yapılan aramada, polis 3 Milyon TL’nin 770 Bin 500 TL’sine ulaştı. 3 Milyon TL’lik soygun olayı ilgili B.Ç, M.F Fırat ve R.A tutuklanırken, 2 zanlının arandığı bildirildi.

Zanlı paraların yerini söyledi

Soygun soruşturması kapsamında önceki gün tutuklanan ve dün mahkemeye çıkarılan zanlı M.F’nin polise verdiği ifade üzerine, polis dün Eski Akdeniz Yolu ve Güneşköy’de bir portakal bahçesinde ve zanlının evinin bahçesinde arama gerçekleştirdi. Zanlı M.F eşliğinde, gerçekleştirilen aramalarda, iki ayrı bölgede toplam 770 Bin 500 TL bulundu. Paraların gömülü olduğu öğrenildi.

Polis basın açıklaması düzenledi

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler soyun olayında yaşanan son gelişmeleri ekibi ile birlikte kamuoyuna duyurdu. Açıklama, Güzelyurt Polis Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Basına açıklama yapan Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, çalınan 3 Milyon TL’nin 770 Bin 500 TL’sine ulaşıldığını kaydetti. Pervin Gürler, yaptığı açıklamada, B.Ç, M.F ve R.A’nın tutuklandığını açıkladı, halen 2 zanlının aranmakta olduğu da kaydedildi.

Kardeşi ile 33 kez telefon görüşmesi yaptı

Öte yandan, zanlı M.F’nin, Türkiye’de tutuklu bulunan R.F ile toplam 33 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine zanlı M.F tutuklanarak, dün sabah saatlerinde Güzelyurt Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme’de zanlının soygun soruşturmasının başında, kardeşi ile yalnız bir kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyerek, polise yalan beyanda bulunduğu belirtildi. Zanlı M.F, mahkeme çıkışında elleri kelepçeli olarak hücreye götürülürken, gazetecilere “tek suçum kardeşimle konuşmak” dedi.

Zanlı mahkemeden sonra konuşturuldu

Dün de gün boyu sorgulamasına devam edilen zanlının, akşam saatlerinde soygun ile ilgili bilgi vermesi üzerine, paraların gömülü olduğu yeri söylediği öğrenildi. Bunun üzerine polis Güneşköy ve eski Akdeniz Yolu’nda gömülü vaziyette bulunan paraları aramaya koyuldu. 3 ayrı noktada arama gerçekleştiren polis, paranın ancak bir kısmını buldu.

Basın mensupları da gün boyu polisin peşinde koştu. Güneşköy’de gerçekleştirilen aramalar ile Eski Akdeniz Yolu’nda paranın bulunduğu yerlere giden basın mensupları, zanlı M.F’nin evinin avlusunda gerçekleştirilen aramayı da takip etti. Basın mensupları, gecenin geç saatlerine kadar Güzelyurt Polis Müdürlüğü önünde basın açıklamasını bekledi. Basın açıklamasında, Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, bayram, hafta sonu demeden aralıksız ve özverili çalışan Polis Ekibi’ne ve basın mensuplarına teşekkür etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA