16 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa26°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

75 VE 88 YAŞINDAKİ KADINLARIN 25 BİN TL’Sİ ÇALINDI

75 ve 88 yaşındaki kadınların 25 bin TL’si çalındı

23 Ağustos 2014 Cumartesi 15:37

Alaniçi köyünde 2 yaşlı kadının evine girerek para çalmakla suçlanan zanlılar yargıç önüne çıktı…

 

Gamze BAYKUR

Alaniçi köyünde 75 yaşındaki Şerife Korkmazlar ile 88 yaşındaki Dudu Özmani’nin evine girerek toplam 25 bin TL para çalmakla suçlanan iki zanlı dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Sirkat” suçlamasıyla mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar 5 gün süreyle poliste tutuklu kalacaklar.

405 TL’SİNİ KUMARDA HARCADILAR İDDİASIyaslidan caldilar

Meselenin tahkikat memuru Metin Aslan, zanlıların 18 Ağustos tarihinde Alaniçi köyünde Şerife Korkmazlar’ın evinden 10 bin TL, Dudu Özmani’nin evinden ise 15 bin TL sirkat ettiklerini söyledi. Aslan, her iki zanlının gönüllü ifade vererek suçu kabul ettiklerini kaydetti. Aslan, zanlıların, çaldıkları paradan 405 TL’sini Merit Garden isimli casinoda kumarda harcadıklarını beyan ettiklerini belirterek daha sonra Girne’de kaldıklarının tespit edildiğini açıkladı. Zanlıların Girne’de kumar oynama ihtimalinin yüksek olduğunu da belirten Aslan, bu konuda araştırma yapacaklarını ifade etti.

PARANIN ÇOĞU KAYIP…

Polis memuru Metin Aslan, zanlıların çaldıkları paranın büyük bir kısmının kayıp olduğunu belirterek, kayıp paraların arandığını söyledi. Yürütülen soruşturma kapsamında zanlılara ait telefon görüşmelerinin temin edildiğini söyleyen Aslan, olay saatinden önce ve sonra zanlıların birçok kez telefon görüşmesi yaptıklarının tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Aslan, zanlıların 8 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, her iki zanlının tahkikat amacıyla 5 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA