29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

7. YENİBOĞAZİÇİ PULYA FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

7. Yeniboğaziçi Pulya Festivali bugün başlıyor

15 Ağustos 2014 Cuma 15:50

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin 7’ncisini düzenlediği Pulya Festivali bugün başlıyor.

24 Ağustos’a kadar sürecek festivalin uluslararası ayağı; yerel seçimler nedeniyle yeterli hazırlık zamanı olmadığı için bu yıl gerçekleştirilemiyor.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Festival Komitesi üyeleriyle birlikte Salamis Bay Conti Resort Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Demir, Pulya Fesitvali’nin bölgenin en önemli festivallerinden biri olduğunu belirterek, bölgenin tanıtımı ve geleneksel kültürün yaşatılması açısından önemli olduğunu ifade etti.

Demir, festival tarihi seçim dönemine denk geldiği için 20 gün gibi kısa bir sürede hazırlanıldığını, bu yüzden festivalin geçmiş yıllardaki uluslararası ayağının bu yılki festivalde gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Demir, önümüzdeki yıllarda festivalin uluslararası olarak devam edeceğini, festivalin sakin şehir (cittaslow) konseptinde olması gereken unsurları da taşıyacağını belirtti.

Talaykurt

Festival Komite Başkanı Atalay Talaykurt da festival program hakkında bilgi verdi.

Talaykurt, festivalin yerel seçimin hemen sonrasına denk geldiğini, yeni yönetim olarak, kısa süre kaldığı için bu yılki festivali farklı konseptte hazırlamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Festival programı

Festival bugün saat 19.00’da kortej ile başlayacak. Resmi açılış ise 20.30’da gerçekleştirilecek. Açılışın ardından Mehmet Erdem konseri yer alacak.

Festival boyunca; Grup Next Day, Grup Traffic, Grup Poision Cem Kafkas yönetimindeki koro, Zeynep Başkan ve Volkan Konak konser verecek.

23 Ağustos Cumartesi saat 20.00’deki Volkan Konak konseri Salamis Harabeleri’nde, diğer konserler festival alanında olacak. Volkan Konak konseri bileti 20 TL karşılığında Deniz Plaza mağazalarında satışa sunuldu. Diğer konserler ücretsiz olacak.

Festival kapsamında ayrıca, nostaljik gelinlik defilesi, ses ve dans yarışması, gençlik defilesi ve Mormenekşe Kadınlar Birliği’nin yemek yarışması gibi etkinlikler ile BRTK organizasyonunda müzik dinletisi de yer alacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA